Samsun'da 100 Yolcu Ortada Kaldı
Samsun'un Bafra ilçesine Kurban Bayramı tatiline gelen 100 vatandaş, otobüsler paralarını alamadıkları için kalkmayınca mağdur oldu
Edinilen bilgiye göre, bir şehirlerarası ulaşım firmasının Bafra yazıhanesindeki görevli, Bafra'dan İstanbul'a yolcu taşımak amacıyla 20.00 ve 21.00 saatlerine iki otobüslük bilet kesti. Saat 20.00'ye doğru terminale gelen yolcular, gidecekleri otobüsün gelmediğini görünce yazıhane görevlileri ile görüşmek istedi. Muhatap bulamayan yolcular ortada kalırken, saat 21.00'de kalkacak otobüsün yolcuları da terminale gelmeye başlayınca ortalık ana baba günüme döndü.
Şikayetler üzerine Bafra Terminali'ne gelen polis, vatandaşlardan tek tek şikayetlerini aldı. Yapılan araştırmada, iki otobüsün yolcuları almak için Bafra'ya geldiği ancak firmanın Bafra yazıhanesinden paralarını alamadıkları gerekçesiyle otobüsü kaldırmadıkları ortaya çıktı. Mağdur olan yolcuların sorunu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in girişimleri ile çözüldü. Belediyenin parasını alamayan otobüsün ücretini ödeyerek yolcuların yola çıkmasını sağladığı bildirildi. Gözaltına alınan firmanın Bafra yazıhane görevlisi S.Ö. ise, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.
Öte yandan, bu akşam 20.00-21.00 saatlerinde İstanbul'a gitmek üzere iki sefer daha olduğu ve bu seferlerin biletlerinin de tamamının satıldığı öğrenildi. İHA