Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

Şampiyon Çarşamba,Yaşa varol Çarşambaspor

Şampiyon Çarşamba,Yaşa varol Çarşambaspor

 

‘Futbol sadece futbol değildir’diye çok sevdiğim özlü bir söz vardır. Onun için Çarşambaspor’umuzun Bölgesel Amatör Lig (BAL) şampiyonu olarak üçüncü lige geçmesi ilçemiz için her bakımdan büyük bir başarıdır. Bu şampiyonlukta emeği geçen başta futbolculara, Çarşambaspor Başkan ve yöneticilerine, Çarşamba’lı taraftara gönül dolusu teşekkürlerimi sunarım. Çarşamba’mızın daha büyük başarılara layık olduğunu biliyorum ve canı gönülden istiyorum. Biz daha önce üçüncü ligde idik, amatör lige düştük. Tekrar üçüncü lige çıkmak için yıllardır uğraşıyoruz. Geçen yıl Çarşambaspor’umuz şampiyonlukta direkten döndü. Bu yıl nihayet düştüğümüz yerden kalkarak tekrar üçüncü lige çıktık. Bu muhteşem başarı ilçemize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah daha büyük başarılara ulaşırız.

İki günden beri ilçemiz halkı ile konuşuyorum. Yediden yetmişe herkeste bir sevinç var. Hiç futbol ile ilgilenmeyenler bile Çarşambaspor’un şampiyon olmasından dolayı sevinç duyuyor. İşte onun için futbol sadece futbol değildir deniyor…

Sevgili Dostlar

Bir futbol takımını kurma, onu yönetme ve de şampiyon yapma birkaç kişinin yapacağı iş değildir. Malzemecisinden tut da, taraftarına kadar binlerce kişi bu işe emek verir. Başarıya ulaşmak için toplumsal bir heyecan duymak gerekir. Herhangi bir işi için bir araya gelme ve o işi başarmak için çaba sarf etme, sonunda hedefe varma insana mutluluk getirir. Çarşambaspor için şampiyonluk sloganları atan gençleri gördükçe biz de mutluluk duyuyoruz. İşte benim gibi hiç futbol yazısı yazmayan yazarlar bile yazı yazma ihtiyacı duyuyor. Çarşamba halkını sevindirebilmek ve onlara biz şampiyon olduk duygusunu tattırabilmek ne güzel bir iştir. Çarşamba’nın zaferi ile öğünebilmek sosyalleşmenin çok güzel bir örneğidir.

Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi, ilçemiz yetmiş bine dayanan nüfusu ile orta büyüklükte bir il merkezi kadar vardır. Terme, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinin doğal merkezi ile de büyük bir ekonomik potansiyelin faal olduğu ilçedir. Önceki yüzyıllarda büyük bir tarım bölgesi olduğu yeni, yeni ortaya çıkmaktadır. Süleyman Paşa, Osman Paşa, Abdullah Paşa gibi üç tane Trabzon Eyalet Valisini bağrından çıkarmış bir ilçeyiz. Haznedar oğulları denilen bu aile öz be öz çarşamba’lıdırlar. Hiç hakları olmadığı halde Ünye sözü geçen aileye sahip çıkmaktadır. Futbolda başarıya ulaşmak ancak dayanışma ve birlikte bir iş başarma duygusunun gelişmesi ile olur. Toplumsal şuur geliştikçe kendi değerlerimize sahip çıkmayı öğreniriz. Çarşambalılık ruhu güçlendikçe yeni başarılara imza atarız…

Bir ilçe futbol takımının amatör ligden üçüncü lige terfi etmesi çok önemli bir olaydır. Bu başarı ilçeyi hareketlendirir. Ticari bakımdan dışa açılmaya vesile olur. Gençlerimizin futbol oynamaya teşvik edilmesinde böyle başarıların çok büyük önemi vardır. Başarı arttıkça sportif tesislerin yapılması da artar. İlçemizde spor yaygınlaşır ve gelişir.

Kısacası futbol, sadece oyuncuları ve taraftarı değil bütün toplumu etkiler. Sosyal ve iktisadi hareketliliği arttırır. Yaşama heyecanı ve sosyal canlılığın gelişmesinde başarının çok büyük rolü vardır. Sonuç olarak, üçüncü ligde oynamanın değerini bilelim. Küme düştüğümüz yıllardaki acıyı tekrar tatmayalım. Hedefimiz ikinci lige çıkmak olsun. Şampiyonlukta emeği geçen oyunculara, yöneticilere, taraftara ve tüm Çarşamba’ya helal olsun.

Yaşa Varol Çarşamba spor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan TOPUZ Arşivi