Salıpazarı'na Tarihi Yatırım 4 Büyük Proje Hayata Geçiyor
Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, ilçeye yeni bir belediye binası projesi, sanayi sitesi projesi ve ilçeye TOKİ konutları projesi konuları ve bazı projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca katıldığı programda, ilçede atılan önemli adımlara ve 2026 yılında yapılması planlanan projeler hakkında detaylı açıklamalarda bulunurken, yapacak olduğu işleri belediyenin kendi öz kaynakları ile yapmak istediğini vurguladı. İlçeye TOKİ Konutları yapılmasını amaçladıklarını, yeni bir belediye binasını hizmete açmak istediklerini ve sanayi sitesi oluşturma gayretinde olduklarını ifade eden Karaca, önemli açıklamalarda bulundu.
“88 iş yeri kapasitesi olan bir alanımızı tespit ettik”
İlçeye kazandırmak istediği 4 önemli projeden birisinin ve ilçenin en öneli eksiği olan Sanayi Sitesi müjdesini veren Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, “Salıpazarı ilçesinde ait 2026 yılında hayata geçireceğimiz 4 tane projemiz var. Bunlardan birisi Sanayi Sitesi. Şu anda 88 iş yeri kapasitesi olan bir alanımızı tespit ettik. Çalışmalarımız devam ediyor. Bütün olumlu görüşlerimizi aldık. Sadece tarım alanlarının nasıl korunacağı yönünde proje hazırlamamamızı talep ettiler. Bu hafta içerisinde bunu da sonlandıracağız.” Şeklinde konuştu.
2026 yılında temeli atılacak
Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına 2026 yılında yeni bir belediye binası inşaatına başlayacak olduklarına değinen Başkan Refaettin Karaca, “Gördüğünüz gibi belediye binamıza erişim ve ulaşım çok kolay değil. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız bizden hizmet alırken ve irtibat kurmaya çalışırken zorlanıyor. Asansörlü ve rampalı, günümüze uygun ve ilçemize vizyoner açıdan güzel gösterebilecek bir belediye binasına başlamak üzereyiz. Yıkım kararı geldi. Yeni bina için eski hastane binası tahsis edildi. Yıl sonuna kadar yıkımlarımızı bitirdikten sonra projemizi hazırlayıp 2026 yılında temelimizi atmaya başlayacağız. Yanına da bir Kültür Merkezi yapmayı planlıyoruz. İlçemizde kültür merkezi yok.” Cümlelerini kullandı.
GES ile tasarruf planı
İlçenin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan Pazaryeri içinde çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Karaca, “İlçemizde pazaryerimiz yok. Bu projeyi yaparken de Güneş Enerji Sistemlerini (GES) oluşturarak ilçedeki elektrik harcamasını buradan karşılamayı planlıyoruz. Aynı zamanda Sanayi Sitesi’ne ve belediye binamıza da yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız çalışmaları verimli hale getirmeyi amaçlıyoruz.” İfadelerini kullandı.
Büyük yatırımların yanı sıra sosyal proje kapsamında insana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu vurgulayan Karaca, “Bunların yanı sıra sosyal projelerimiz de var. Geçen yıl 48 olan sayımızı çoğaltarak il dışında eğitim gören 63 öğrencimize burs veriyoruz. Bir nebze olsun kendilerine ve ailelerine katkıda bulunmak istedik. Çünkü insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Tarım alanında da ilçe tarım ve orman müdürlüğümüz, ziraat odalarımız ve muhtarlarımız ile beraber kahverengi kokarca için topyekün bir mücadele ettik.” Diye konuştu.
“İlçemizde sinerji yaratmaya çalışıyoruz”
73 dönümlük bir alana TOKİ projesi hayal eden Karaca, “İlçemizde sinerji yaratmaya çalışıyoruz. Bunu da, Sanayi Sitesi, Belediye binası, kültür merkezi ve TOKİ projeleriyle yapmayı hedefliyoruz. TOKİ kapsamında 73 dönüm alanda bir çalışmamız var. Büyükşehir Belediyemizle ön görüşmeleri yaptık. Sonuçlanırsa TOKİ’ye alan tahsis etmeyi düşünüyoruz.” Diye ifade etti.
“Kendi kaynaklarımızla yapmayı planlıyoruz”
2025 yılının başında belediyeye ait beton santrali kurduğunu belirten ve çalışmaları belediyenin kendi kaynakları ile yapmayı planladığını belirten Karaca, “2025 yılının başında mobil beton santrali kurduk. Bu santral marifetiyle beton yollar yapmaya başladık. Bizim ilçemiz dik yamaçlı olduğu için yapılan stabilize yollar, yağış olduğu zaman eski haline dönüyor. Kendi kaynak ve imkanlarımızla yapmaya başladık. 2 tane beton mikserimiz var. İnşallah önümüzdeki sene Mart – Nisan ayında 2 tane daha almayı planlıyoruz. Uzak mahallelerimize ulaşım sıkıntılı oluyor. Ova köylerimizi bu yılın sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar 13 kilometre beton yol yaptık. Yıl sonuna kadar aşağı kesimlere geleceğimizde üretim biraz fazla olacağından dolayı 20 kilometre ile 2025 yılını kapatmış olacağız. 2026 yılında ise 30 kilometre beton yolu kendi kaynaklarımızla yapmayı planlıyoruz. Kısa zamanda bitmese bile orta vadede güzel işler yapmayı planlıyoruz. Niyetimiz insana hizmet etmektir. Önümüzdeki hafta bünyemize 2 tane iş makinesi kazandırmış olacağız. Salıpazarı’nda güzel şeyler oluyor.” Dedi.