SAĞLIKSIZ İNŞAATTA ; SORUMLU KİM?

SAĞLIKSIZ İNŞAATTA ; SORUMLU KİM?
40 milyon 890 bin TL proje bedelli Sarıcalı Aile Sağlığı Merkezi inşaatının bu kez de yüklenici firma ile yaşanan fiyat anlaşmazlığı nedeniyle durdurulduğu öğrenildi.

2023 Yılı içerisinde yapımına başlanan ancak 31 Mart 2024 Yerel seçim çalışmalarına öncelik verilmesi sebebiyle durdurulduğu iddia edilen ve seçim sonrası çalışmaların kaldığı yerden devam etmesi beklenen Sarıcalı Aile Sağlığı Merkezi inşaat çalışmalarının, bu kez de yüklenici firma ile yaşanan fiyat anlaşmazlığı nedeniyle durdurulduğu iddia ediliyor.

İddiaya göre, Sarıcalı Aile Sağlığı Merkezinin yapımını üstlenen yüklenici firma İnşaat sektöründe yaşanan malzeme ve işçilik maliyetlerindeki artışlar nedeniyle iyileştirme talebinde bulundu. Yüklenici firmanın fiyat artışı talebi sonrasında yetkililer ile firma arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenilirken, durdurulan çalışmaların ne zaman başlayacağı ise belirsizliğini koruyor. Mahalle sakinleri ise sürecin bir an önce sonlanarak Sağlık Merkezinin tamamlanmasını ve hizmete açılmasını bekliyor.

Sarıcalı Mahallesi, Hasanlı Sokak’ta 3 bin 200 metrekare alanda 2023 yılında yapımına başlanan ve 40 milyon 890 bin TL proje bedelli Sarıcalı Aile Sağlığı Merkezi; 9 birimli aile hekimliği, 2 birimli 112 ekibi ve Sağlık Yaşam Merkezi (KETEM, diyetisyen, psikolog) yer alacaktı. İnşaat geçen yıl son haberini yaptığımız gibi durması ise İnşaatta neler oluyor dedirtiyor. İhale yüklenici firmanın ekonomiyi göz önüne alarak fiyat verdiği ancak yine de bahane ederek inşaatı yapmadığı iddiaları devlet- hükümet ve yerel siyasetin anlaşmazlığı şeklinde yorumlanırken inşaatın ne zaman yeniden başlatılacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

1-1.jpg

1-2.jpg

1-3.jpg

1-4.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir