Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Samsun İl Başkanı Salih Şen, emeklilerin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini belirterek, hükümetin açıkladığı bayram ikramiyelerinin yetersiz olduğunu söyledi. Salih Şen, bayram dönemlerinde emeklilere verilen ikramiyelerin önemli bir katkı sunduğunu ancak bu katkının mevcut ekonomik koşullar göz önüne alındığında emeklilerin geçim sıkıntısını hafifletmek için yeterli olmadığını vurguladı.
Şen, "Emeklimiz, memurumuz şu anda büyük bir mağduriyet içinde. Bayram ikramiyesi emekliler için bir can suyu olabilir ama günümüz şartlarında verilen miktarın yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Bu tür destekler, paylaşımın ve dayanışmanın yoğun olduğu dönemlerde daha da önemli hale geliyor. Devletin bu katkısını artırmasını beklemek vatandaşın en doğal hakkıdır" dedi.
"Beklentimiz En Az 10 Bin TL'ydi"
Açıklamasında, hükümetin belirlediği ikramiye miktarının enflasyon karşısında eridiğini belirten Şen, "Bizim beklentimiz en az 10 bin TL verilmesi yönündeydi. Önceki yıllarda verilen bayram ikramiyeleriyle bugünkü ekonomik koşulları kıyasladığımızda, enflasyon ve hayat pahalılığı dikkate alındığında bu rakamın verilmesi gerekiyordu" ifadelerini kullandı.
Şen, özellikle temel ihtiyaç maddelerine gelen zamlar nedeniyle emeklilerin alım gücünün düştüğünü belirterek, "Bugün pazara çıkan bir emekli, birkaç sebze ve meyve almakta bile zorlanıyor. Kiralar, faturalar, gıda fiyatları sürekli yükselirken, verilen ikramiye ile sadece birkaç günlük rahatlama sağlanabiliyor. Oysa emeklinin geçim derdi kalıcı çözümler gerektiriyor" diye konuştu.
"Rant Yiyiciler Değil, Emekli Desteklenmeliydi"
Salih Şen, açıklamasında iktidarın ekonomi politikalarını da eleştirerek, kaynakların daha adil dağıtılması gerektiğini savundu. "Bugün iktidarın nimetlerinden faydalanan, rant yiyen bir kesim var. Milletvekilleri, bakanlar, büyük sermaye sahipleri ve iş insanları, bu ülkenin en büyük zenginliklerinden faydalanıyor. Eğer gerçekten toplumsal bir dayanışma oluşturulabilseydi, bir fon kurulup emeklilere destek sağlanabilirdi. Ancak ne yazık ki bu yapılmadı, bu yüzden emekliler bugün bu durumda" İfadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti.
Şen, adaletli bir ekonomik düzenin oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer devlet, yüksek gelire sahip kesimlerden alacağı vergileri adaletli şekilde toplasa, emekliye daha fazla destek sağlanabilirdi. Ancak bugün görüyoruz ki zengin daha da zenginleşirken, emekliler açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm ediliyor" şeklinde konuştu.
Kaynak:ZAFER CAN KARAHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.