Saadet Partisi'nde 'yerel seçim' atağı

Saadet Partisi'nde 'yerel seçim' atağı
Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen Halka Buluşma Programları çerçevesinde Karadeniz Bölgesi'ne gelen partinin Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, gerçekleştirdiği ziyaretler sonrasında basın açıklamasında bulundu.

Karadeniz ziyaretleri kapsamında Samsun'a gelen Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Çarşamba ilçesinde de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretler sonrasında parti binasında partililerle bir araya gelen Milletvekili Atmaca, önemli açıklamalarda bulundu.

Parti binasındaki program kısa bir açılış konuşması yapan Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Zekai Adem Sapancı, "Milletvekilimiz Karadeniz bölgesinde ziyaretleri çerçevesinde ilçemize geldi. Burada ki ziyaretlerini tamamladıktan sonra partimizde bir araya geldik. Kendisine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Şen, "Yerel Seçimin ön çalışması olacak"

İlçe Başkanı Sapancı'nın açıklamalarının ardından konuşan Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, "Bugün Türkiye'de 10 milletvekilimizin, 10 il görevi dolayısıyla alan çalışması gerçekleşiyor. Bursa Milletvekilimiz Mehmet Atmaca vekilimiz, Samsun'umuzda çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Çeşitli bilgi ve fikir alışverişi sonrasında vekilimizi Samsun'dan uğurlayacağız. Yaklaşan seçim öncesi hazırlık çalışması olarak görerek, bölgemizde seçeceğimiz adaylarla Samsun'umuzu, ilçemiz Çarşambamızı ve tüm Türkiye'de ki yerel yöneticileri seçme adına ön çalışma olacağını duyurmak istiyorum. Daha önce Samsun Milletvekilimiz Mehmet Karaman ile birlikte saha çalışması gerçekleştirdik. Bu doğrultuda bugün ki misafirimize de ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, Samsun'umuza hoşgeldiniz diyorum." şeklinde konuştu.

Milletvekili Atmaca, "Sorunların çözümü için var gücümüzle çalışacağız"
Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, "Halkla Buluşma programımız dahilinde bugün Samsun Çarşamba ilçesindeyiz. Çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Tarafıma verilen 9 ilin 5'ini gezmiş olduk. Ülkede ki yangını yakınen görme fırsatımız oldu. Kısa bir dönem önce seçim yaşadı ülkemiz. Seçimde bir çok vaat verildi. Bu vaatlerin yerine gelmediğini, tam aksine seçim öncesinde ki durumdan çok daha vahim bir durumun yaşanmakta olduğuna şahit oluyoruz. Tabi bu yaşanan sıkıntılar aslında dönemin getirdiği sıkıntılar değil, yanlış yönetim ve yanlış yönetim anlayışının oluşturduğu sonuçtur. Bu sorunların, bu anlayış değişmediği sürece azalması yada kalkması mümkün değildir. Biz bu yüzden istiyoruz ki; bu anlayış değişsin, daha liyakatli ve ahlaka önem veren, ülkenin üretimle kalkınmasına önem veren bir anlayışın oluşmasını istiyoruz. Milletimiz geçtiğimiz seçimde kısmende olsa bir yetki vermiş oldu. Biz bu yetkimizi kullanarak toplumun yaşamakta olduğu bütün sorunlara çözüm arama konusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkenin her noktasına, her insanına ulaşarak var olan sorunları yerinde tespit edip, ilgili mercilere ulaştırarak yada mecliste gerekli çalışmaları yaparak çözüm arayışı içerisinde olacağız." dedi.

Atmaca, "Belediyeler rant belediyeciliğine dönüştü"

Yerel Seçimleri işaret ederek, belediyelerin içinde bulunduğu duruma değinen Atmaca, "Önümüzde yerel bir seçim var. Bu seçimde çok önemli bir seçimdir. Çünkü, yerel sorunlarımızda genel sorunlarımızdan dahaaz değil. Belediyecilik anlayışı da bu dönemde değişti. Artık rant belediyeciliği şeklinde çalışılıyor. Belediyelerimizin tamamı, bütün rantsal değeri olan alanları satarak, dönüştürerek, yandaşçılarının menfaatlerine göre hareket etmekteler. Tüm belediyeleri korkunç bir borca sürüklemiş oldular. Edindiğim bilgilere göre Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de en borçlu belediyelerden biri. Bunun karşılığında hizmetlerin yapıldığı iddia edilse de, halkı etkileme amaçlı pansuman tedbirler yapılmakta. Gerçek şehir yatırımları maalesef yok. Bu rantsal belediyecilik anlayaşınının oluşturduğu şehirler, sosyal yaşamı son derece olumsuz etkiliyor. İnsanları ve toplumları mutlu etmekten uzakta ve şehirlerimizde yaşanamaz hale gelinmiştir. Özellikle deprem bölgesini gezdik. Orada özellikle Hatay kentimiz yerle bir olmuş bir kentimiz maalesef. Ciddi sayıda bina yıkıldı ve can kayıpları oldu. Ama deprem sonrasında çok sayıda ki ağır hasarlı binalarda yıkıldığı için kent resmen boş bir tarla gibi oldu. Bu kentin yeniden yapılanmasıyla ilgili, devletimizin yaptığı çalışmalara baktık. Henüz bir ortada proje yada tasarım yok. Nasıl bir kent hayal ettikleri ile ilgili proje yada rapor ortada yok. Bir belirsizlik var. Aynı durumun diğer şehirlerde de olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"İyi yönetilmiyoruz"

Milletvekili Mehmet Atmaca konuşmasının son bölümünde, "Samsun üzerinde ilerleyen yıllarda karşılaşacağımız problemler öngörülerek alınan hiçbir tedbir yok. Şehir yoğunluğu arttırılıyor. Buna bağlı, altyapı, ulaşım ve sosyal donatı gibi sorunlar giderek artıyor. Ve en nihayetinde bu kentlerimiz sosyal yaşam açısından rahat olması gereken bu kentler yaşanamaz hale geliyor. İfade etmek istediğim; iyi yönetilmiyoruz. Bu münasebetle problemlerimiz büyüyor. Biz yeniden normalleşme, yeniden kucaklaşma ve ortak sorunlarımıza ortak çözüm bulabilmek adına çalışmalarımıza gayretle devam ediyoruz. İnanıyoruz ki, halkımızda bu yerel seçimde bu durumun farkına varmış olacaktır. Ve yeni bir anlayışın iktidara gelmesi için desteklerini verecektir. Bütün illerde ve ilçelerde kendi partimizden adaylarımızı çıkaracağız. Şuan her ilde aday çalışmalarımız ve her ille ilgili yerel yönetimle ilgili yapılacak çalışmalarımız ve hazırlıklarımız devam ediyor. Halkımızın yeniden umutla bakışına vesile olacak sonuçlar koymayı umut ediyoruz." diyerek partlililere teşekkürlerini sundu.

Program basın açıklamasının ardından son buldu.

img-3048.jpg

img-3038.jpg

img-3046.jpg

HABER:Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber