Saadet Partisi’nde İl Divan Toplantısı

Saadet Partisi’nde İl Divan Toplantısı
Saadet Partisi Samsun İl Divan Toplantısı geniş katılımlı bir şekilde gerçekleştirildi.

Toplantıya Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Karaman, İl Başkanı Temel Armutçu, il ve ilçe teşkilatları katıldı. Heyecan ve coşkulu bir şekilde geçen toplantıya Çarşamba ilçe teşkilatı da bir heyet ile katılarak İlçe Başkanı Zekai Adem Sapancı, teşkilatın eylül ayı faaliyetlerini katılımcılara anlat. İlçe Başkanları ve Birim Başkanları sunumundan sonra kürsüye çıkan GİK.Üyesi Mehmet Karaman ülke ve dünya gündemine dair teşkilatları bilgilendirdi.

saadet-partisi’nde-il-divan-toplantisi-(3).jpg

Programda konuşan Karaman, “Milli Görüş davamızda herkes  Allah’ın rızası için çalışır bu geçmişte de böyleydi, şimdide böyle, yarında böyle olacaktır. Siyasetimizin ana merkezinde “önce ahlak ve maneviyat” olgusu oturmuştur. Milli Görüş’ün koalisyonlar ile kısa aralıklarla hükümette olduğu 3 ayrı dönemde bu milletin faydasına olan maddi kalkınma, sanayileşme hamleleri, manevi kalkınma adına çok mühim projelere imza atarak hayata geçirdik ve milletimizin hayır dualarını aldık. Aynı hedef ve gayeler ile yolumuza devam ediyoruz. Zaman zaman  davamız bölünerek sekteye uğramış olsa da aynı kararlılık ve dinamizmle yolumuza devam ediyoruz ki son yerel seçimlerde Türkiye genelinde 1389 seçim bölgesinde aday gösteren tek teşkilatız.  Bit eşimiz benzerimiz yoktur. Biz Merhum liderimiz Erbakan hocamızdan ne görüp, duyup, öğrendiysek onu yapmaya çalışıyoruz. Eksikliklerimiz yokmudur? Elbet vardır ama bu siyasette hayatiyet taşıyan hususlar değildir. Zaman içerisinde bizler ayrılanlar, dökülenler, ayrı ayrı parti kuranlar oldu. Bizler bu arkadaşları geçmişte Milli Görüş davamıza yaptıkları hizmetlerden ötürü seviyoruz ama şimdi yaptıkları yanlışlıkları da Genel Başkanımız en üst seviyede yaparak sorumlu muhalefet gerekliliğini yerine getiriyoruz. Ülkemizin bu gün en büyük sorunlarından birisi de ekonomik belirsizliktir. Faturalar ödenemez oldu, milletin belini büker oldu.  İşsizlik oranı % 13’lere ulaşarak 4 milyon 252 bini buldu. Ülkemiz üretmeyen, tüketen, ithal eden bir ülke haline geldi ve bu büyük sıkıtılar doğurur hale geldi. İsraf ile mücadele edeceğiz diyen hükümet bilakis israfı sürekli artırıyor. Diğer bir problem bu gün ülkede ehliyet, liyakat, adalet kalktı yerine saray’ın gözünün içine bakılır oldu ki bu çok büyük bir yanlıştır ve bundan dönülmelidir.” dedi.

saadet-partisi’nde-il-divan-toplantisi-(2).jpg
Karaman açıklamalarının devamında, “Türkiye’de derin bir kutuplaşma oluşturuldu hele de son üç seçimler vesilesi ile, nunu da Genel Başkanımız Temel Karamolloğlu’nun özel ehemmiyet vererek gayret sarf etmesi vesilesi ile aşacağız inşallah. İki hafta önce Sayın Cumhurbaşkanına 2 saatlik bir buluşma yapmış, ülke meselelerini ve çözüm önerilerini aktarmıştır. Bu ziyaret bile basında gerekli ilgiyi bulamamış, bir sonraki  ziyaret olan Chp.Genel Merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan ziyaret bütün ulusal basında “ittifak devam ediyor” diyerek çarpıtılarak verilmiştir, daha sonra diğer parti liderlerine ziyaretler yapılmıştır. Saadet Partisi ülkede bütün parti ve kesimler ile en rahat konuşabilen, dert dinleyen, derdini anlatan bir teşkilattır. Çalışmalarımızın semeresini bu gün son seçimlerde % 3.1 oy alarak, ve de en fazla kulak kabartılarak dinlenen liderdir, Temel bey. Birkaç gün önce Sosyalist bir siyasetçi olarak bilinen Ufuk Uras bey bile açıklama yaparak 31 Mart’ta oyumu Saadet Partisi’ne verdim demiştir.

Başkanlık sistemi sürecinde “biz başkanlık siteminin kendisine karşı değiliz, biz şu anda bu halen karşıyız” demiştik, şimdi iktidar mensupları içten içe kaynıyor biz “ biz bu başkanlık sitemini çıkarmakla yanlış yaptık” diyerek burada da haklı çıktık. Dış siyasette ABD’ye tam teslimiyetçi bir yol izleniyor yanlıştır. Abd’den hiçbir zaman bu ülkeye faydalı bir hamle gelmemiştir, gelmeyecektir de. Dostumuz, müttefikimiz diyoruz ama sınırımıza gözümüze baka baka  40 bin tır ağır silah ve mühimmat yığıyorlar sesimiz çıkmıyor bu neyin hazırlığıdır. Tamda bu noktada merhum liderimz Erbakan Hocamız’ın 1995 TBMM’de yaptığı bir konuşmasında “bu böyle giderse sınırımıza Türkiye’de olmayan silahlar yığarak bütün çalışmaları büyük İsrail kurma hayali ile çalışmalarını yapıyorlar dikkatli olmalıyız” bizim kulağımıza küpedir. Bu husus da Genel Başkanımız tarafından sayın Cumhurbaşkanına iletilmiştir.  Suriye problemi öyle hal almıştır ki artık konuşulmadan, anlaşılmadan silah ile çözülemeyecektir.” Dedi.
Karaman son olarak 03 Kasım 2019 Pazar günü Ankara’da yapılacak olan Olağan Genel Kongre ile alakalı katılımcıları bilgilendirerek açıklamalarını tamamladı.
Program konuşmalar sonrası son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir