Rusya ve Hindistan'da karpuz yetiştirecek

Organik Tarım sektöründe iddialı işadamlarından Ahmet Aydın, Rusya ve Hindistan'da karpuz üretecek.

 

 
Organik tavuk, yumurta ve soya üretiminden sonra organik karpuz üretimine yönelen Samsunlu işadamı Ahmet Aydın, sektörün markası oldu; Rusya ve Hindistan'da da üretim yapacak.
    
Aydın'ın, Bafra'dan sonra piyasaya daha erken karpuz sunmak için Tokat'ın Erbaa ilçesinde ektiği tohumlar yüz güldürüyor. Erbaa'da tamamen organik gübre ile ekilen karpuz tarlasının 20 gün içinde hasadına başlanacağını belirten Aydın, “Erbaa'da Bafra'ya göre en az 15-20 gün daha erken karpuz hasadı yapıldığından biz de burada karpuz üretimine başladık. Uzun yıllardan sonra 2008'de burada tekrar karpuz ektik. Olumlu sonuç verdi, geçtiğimiz yıl aldığımız ürünün bu yıl en az iki katını bekliyoruz.” dedi.
    
2007 ve 2008'de Almanya başta olmak üzere Türklerin fazla olduğu Avrupa ülkelerine karpuz ihracatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın şöyle konuştu:
    
“Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'da karpuz üretimindeki canlanma nedeniyle yurt dışı pazarından çekilip, iç piyasadaki talebi karşılamaya yöneldik. Karpuz tarlasında sadece tavuk gübresinden oluşan gübre kullanıyoruz. Başka zirai hiçbir ilaç kullanmıyoruz. Bizi vazgeçilmez kılan unsur da burada yatıyor.”
    
Tokat Erbaa'da 640 dönüm, Bafra ovasında da 200 dönüm arazi üzerinde karpuz yetiştirdiğini anlatan Aydın, “Erbaa'daki karpuz üretimimiz Çarşamba ovasında yetişen karpuz miktarına eşit sayılır. Ürünlerimizi 'Yeşil Küre' markası ile piyasaya sunuyoruz. Karpuz üretiminde bölgenin en iyileri arasında yer aldığımızı, Türkiye genelinde ise hatırı sayılır bir seviyede üretim gerçekleştirdiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.” diye konuştu.
 
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme