Reflüde gıda seçimin önemi

Reflüde gıda seçimin önemi
Dahiliye Uzmanı Dr. Fatma Cömert, mide içindeki asidin yemek borusuna kaçarak tahrişe ve buna bağlı şikayetlere yol açan reflü hastalığında gıda seçiminin önemli olduğunu söyledi.

Mide içindeki asidin yemek borusuna kaçarak tahrişe ve buna bağlı şikayetlere yol açan hastalığa reflü adı verildiğini dile getiren Büyük Anadolu Hastaneleri Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Fatma Cömert, "Reflünün en önemli belirtisi, karın üst kısmı veya göğüs bölgesinde oluşan ve giderek artan yanma hissidir.
Fakat bu belirtiler kişiden kişiye değişebilir, farklı zamanlarda yada hiç bir belirti göstermeden ilerleyebilir. Reflü hastalığı tedavi edilmediğinde, kalp krizini taklit eden şiddetli göğüs ağrısı, yemek borusu kanserine dönüşebilecek farklı sağlık sorunlarını ortaya çıkarabilir, ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Bu anlamda reflü hastaları mutlaka gıda seçimine dikkat etmesi gerekmektedir. Az yağlı veya yağsız süt, narenciye dışındaki meyve suları, kafein ve nane içermeyen içecekler tüketmeli, yağlı hamur işlerinden uzak durmalıdır. Tüm reflü belirtilerini engelleyecek bir diyet bulunmasa da, kişiye dokunan yiyecekler tespit edilmeli ona göre beslenme yolu izlemelidir.
Buna göre gerekli tedavi ve gıda çizelgesi için hasta mutlaka uzman bir doktor tarafından takip edilmedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir