Pide mi, menemen mi, yahni mi? Samsunlular en sevdiği lezzeti açıkladı!
Haber Expres TV mikrofonlarını Samsun'un İlkadım ilçesinde vatandaşlara uzatarak, 'Samsun deyince aklınıza hangi lezzet geliyor?' sorusunu yönelttik. İşte vatandaşların cevapları
Haber Expres TV olarak bu kez rotamızı Samsun’un kalbi sayılan İlkadım ilçesine çevirdik. Cadde ve sokaklarda mikrofonlarımızı Samsunlulara uzatarak, onlara şu soruyu yönelttik: “Samsun denince aklınıza ilk olarak hangi lezzet geliyor?”
Vatandaşların bir kısmı Bafra pidesini ön planda tutarken, bazıları ise Çakallı menemeni, Çarşamba pidesi ve yahniyi öne çıkardı.
“Çakallı menemeni bir numara!”
Bir vatandaş, “Çakallı menemeni abi, sabah kahvaltısında bir numara. Hele bir de sabah erken saatlerde, yol üstünde şöyle dumanı üstünde gelen bir menemen varsa, yanında da demli bir çay... İşte o zaman Samsun’da olduğunu hissedersin.” diye konuştu.
“Yahniyi herkes bilmez ama bilen vazgeçemez.”
Et yemeklerini tercih eden bir vatandaş ise, “Yahniyi herkes bilmez ama bilen bir daha unutamaz. O etin ağızda dağılması, o sosun kıvamı… Lokantalarda güzel yapılır ama ev usulü olanın da tadı başkadır. Samsun’da yahni deyince akan sular durur.” ifadelerini kullandı.
“Pide bizim işimiz, başka şehirlerdeki gibi değil buradaki!”
Diğer bir vatandaş, “Pide bizim işimiz. Kıymalı olsun, kaşarlı olsun, kapalı ya da açık fark etmez. Samsun pidesi başka. Dışı çıtır, içi yumuşacık. Hele taş fırından yeni çıkmışsa, kenarları biraz yanık olacak, öyle güzel. İstanbul’da da yedim ama buradaki gibi lezzet alamadım açıkçası.” dedi.
“Her öğüne bir Samsun lezzeti düşer.”
Kararsız kalan bir vatandaş ise, “Samsun’un yemeği seçilmez ki, her biri ayrı güzel. Sabah kahvaltıda menemenle başlarsın, öğlen pideyle doyarsın, akşam da yahniyle günü kapatırsın. Misafir gelse hangi birini ikram edeceğini şaşırırsın.” diye konuştu.
Bakmadan Geçme





