Fabrikada verilen öğle yemeğinin ardından mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastanelere başvuran işçilerin 220’si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 5 işçinin tedavisi hastanede devam ediyor. Yetkililer, bu işçilerin de sağlık durumunun iyi olduğunu ve gün içinde taburcu edilmelerinin beklendiğini açıkladı.
Numuneler laboratuvara gönderildi
Olay sonrası İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri, işçilere sunulan tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısından numuneler alarak Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı’na gönderdi. Alınan numunelerde bakteriyel analiz çalışmaları başlatıldı.
Yetkililer, analiz sonuçlarının ardından zehirlenmeye neden olan gıda maddesinin tespit edilerek sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını bildirdi.
OSB'de gıda zehirlenmesi
Yayınlanma:
Samsun'da 10 farklı fabrikada çalışan 225 işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.