Ordu'da duble yol çöktü
Karadeniz- Akdeniz duble otoyolunun başlangıç noktası olan Ordu güzergahının bir bölümü çöktü.
Karadeniz- Akdeniz duble otoyolunun başlangıç noktası olan Ordu güzergahının bir bölümü çöktü.
Ordu'dan başlayan Karadeniz-Akdeniz otoyolunun Ulubey ilçesindeki yaklaşık 1 kilometrelik bölümünde toprak kayması nedeniyle derin yarıklar oluştu. Karadeniz'i Akdeniz' e bağlayacak olan ve toplam uzunluğu 653 kilometre olan bölünmüş yol projesinin ikinci etabı olan Çavuşoğlu boğazı-Gümüşsuyu mevkii arasındaki 20 km'lik bölümün Aydınlar köyü güzergahından geçen kısmı hatalı hesap yapılınca çöktü.
Yaklaşık 3 ay önce istinat duvarı yapılmadan asfaltlanan ve dolgu yapılarak 7 metre yükseltilen yol üzerinde yükseklerden gelen suyu aşağı kesimlere tahliye eden menfez kapatıldı. Aşırı yağışlı olan bölgede geçen ay yaşanan sağanak yağış sonucu yağmur suları akamayınca yolun alt zeminini oluşturan toprağın kaymasına sebep oldu. 4 metreye varan derin yarıkların oluştuğu yolun bu kısmı ulaşıma kapatıldı.
Köy sakinlerinden Sadık İlhan (75), yağan yağmurla birlikte yolun alt zemininin yumuşadığını ve istinat duvarı da yapılmayınca giderek kaydığını belirterek, "Yol bir aydır böyle. Kimse gelip bir şey yapmadı. Sadece bant çekerek bu kısımından araç geçmesini engellediler o kadar" dedi.