• Haberler
  • Güncel
  • Ömür Şen, 'Gıda Borsasının mezbahaneyle ne işi var?'

Ömür Şen, 'Gıda Borsasının mezbahaneyle ne işi var?'

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Bafra Mezbahasının Gıda Borsası tarafından işletilmesine tepki göstererek, 'Gıda Borsasının mezbahaneyle ne işi var? Mezbahaneyi kasap işletmesi gerekiyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil' ifadelerini kullandı.

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Samsun’da yıllardır çözülemeyen mezbahane sorununun kasap esnafını ekonomik ve mesleki açıdan büyük sıkıntıya sürüklediğini söyledi. Samsun'da mezbahane ve hayvan borsasının bulunmamasının hem maliyetleri artırdığını hem de denetimsiz kesimlerin önünü açtığını belirten Başkan Şen, sorunun artık çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Başkan Şen bazı mezbahelerin müdürleri kasaplıktan anlamadığını söyleyerek tepki gösterdi.

"Artık kanayan yaramız haline geldi"

Samsun'da kasap esnafının en büyük sorununun mezbahane eksikliği olduğunu vurgulayan Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. Samsun'da kasap esnafının en büyük sorunu mezbahane sorunudur. Esnafımızı kaybettik. Esnafımızın kimi Suluova'da, kimi Havza'da, Merzifon'da, Kastamonu'da, Osmancık'ta hayvan kestirmek zorunda kalıyor. Samsun'da bir hayvan borsası dahi yok. Tam 16 sene olmuş. Bu sorun artık kanayan yaramız haline geldi" dedi.

"Kasap esnafı bütün bu maliyetleri nasıl karşılayacak?"

Samsun’da mezbahane bulunmaması nedeniyle kasapların her gün artan maliyetlerle mücadele ettiğini belirten Başkan Ömür Şen, "Hal bu şekilde olunca maliyetleri nasıl düşürelim? Elektrik fiyatları, masraflar, işçi maliyetleri belli. Bir de bunun üzerine Samsun'da mal kesemiyoruz. Gidip Havza'da, Bafra'da hayvan kestirmek zorunda kalıyoruz. Bunun nakliye masrafı var, zaman kaybı var. Bu kasap esnafı bütün bu maliyetleri nasıl karşılayacak?" diye konuştu.

"Denetim yok, mezbahane olmadan kaçak kesim önlenemez"

Mezbahane eksikliğinin halk sağlığı açısından da önemli bir sorun oluşturduğunu dile getiren Şen, "Ramazan ayında bile Kurban Bayramı'ndaki gibi kıyma çektirmeye gelenler oluyor. Bu ne demek oluyor? Bu adam bu hayvanı nerede kesiyor? Ben burada Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ya da zabıtayı eleştirmiyorum. Ama denetim yok, sıfır. Mezbahane olmadığı sürece de etkin bir denetim yapılamaz. Emin olun ki Samsun'da bir mezbahanemiz olsun, Samsun halkına söz veriyorum bir tane kaçak hayvan kesilmesine müsaade etmem" ifadelerini kullandı.

"Bafra Mezbahasını Gıda Borsası işletiyor"

Mezbahanelerin yönetim şekline de sert tepki gösteren Başkan Şen, "Mezbahaneye müdür sıfatıyla birini görevlendimişler fakat o kişi bağırsağın ne olduğunu bilmiyor ama müdürlük yapıyor. Bafra Mezbahasını Gıda Borsası işletiyor. Gıda Borsasının mezbahaneyle ne işi var? Mezbahaneyi kasap işletmesi gerekiyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Ben Kasaplar Odası Başkanı olarak mezbahanelere gitmiyorum. Çünkü mezbahaneler yönetilemiyor. Samsun'da bir hayvan borsamız da yok. 16 senedir daha neyi bekliyoruz? Esnafımıza yazık, günah değil mi?" diye konuştu.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber