• Haberler
  • Teknoloji
  • OMÜ Tıp Fakültesi'nde nöromüsküler hastalıklar masaya yatırıldı

OMÜ Tıp Fakültesi'nde nöromüsküler hastalıklar masaya yatırıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi, nöromüsküler hastalıkların tanı ve tedavisindeki güncel gelişmelerin ele alındığı önemli bir bilimsel buluşmaya ev sahipliği yapıyor.

OMÜ Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 3. Nöromüsküler Hastalıklarda Tanısal Stratejiler Kursu ve Sempozyumu başladı. Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından bilim insanları, klinisyenler ve genç hekimlerin katıldığı programda, nöromüsküler hastalıkların tanısında kullanılan güncel yöntemler ve bilimsel gelişmeler değerlendiriliyor. Sempozyumun açılışında konuşan OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Danacı, üniversitenin 50 yıllık geçmişinde önemli bir mesafe katettiğini söyledi.

Fakültenin ve üniversitenin akreditasyon çalışmalarına da değinen Danacı, OMÜ'nün geçen yıl Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kurumsal olarak akredite edildiğini belirtti. Tıp Fakültesindeki Türkçe ve İngilizce programların ise yaklaşık altı yıldır akreditasyon kapsamında olduğunu ifade eden Danacı, fakülte bünyesindeki yaklaşık sekiz anabilim dalının da akredite edildiğini aktardı.

1984 yılında OMÜ'de eğitim alan ilk öğrenci gruplarından birinde yer aldığını belirten Danacı, üniversitenin yıllar içerisindeki gelişimine bizzat tanıklık ettiğini dile getirdi.

Sempozyumun hazırlanmasında yoğun bir emeğin bulunduğunu vurgulayan Danacı, organizasyona katkı sunan akademisyen ve çalışanlara teşekkür etti.

Program boyunca nöromüsküler hastalıkların tanısına ilişkin teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı kurslar ve bilimsel oturumlar düzenlenecek. Katılımcılar, alanındaki güncel yaklaşımlar konusunda bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak.

Açılış programında Türkiye Klinik Nöro-fizyoloji EEG-EMG Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysun Soysal ile Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Hacer Erdem Tilki de konuşma yaptı.

Sempozyum, 20 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek nöromüsküler ultrasonografi oturumlarının ardından tamamlanacak.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!