Okul kıyafetleri cep yakıyor

Okul kıyafetleri cep yakıyor
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ilk ders zili çaldı. Okullarda eğitimin başlamasıyla birlikte, çocuklarının kıyafetini almak isteyen veliler geçen yıla göre yarı yarıya zamlanan fiyatlar karşısında kara kara düşünmeye başladı.

Okul sezonun açılması ile birlikte okul kıyafetlerinde fahiş artışlar yaşanıyor.Artan fiyatlara rağmen, çocuğunun kıyafetini alması gerekliliği olan aileler, bütçelerini kısarak eğitim giderlerini karşılamaya çaba sarf ediyor.

“Ürünlere %40 zam”

Çarşamba ilçesinde okul kıyafeti satışı yapan bir esnaf, fiyatların gecen seneye göre yarı yarıya zamlandığını belirterek, “Şuanda ilkokul kıyafetlerimizin fiyatları set halinde 700 TL. Liselerin set halinde fiyatları bin TL’dir. Gecen yıla göre yüzde 40 zam geldi. Bu zam sadece okul kıyafetlerine gelmedi. Normal giyime de geldi. Kumaş, boya, tekstil üretim hepsi birbirine bağlı olduğu için giyimde de büyük artış olduğunu söyleyebilirim. İlginç olan şey fiyatlarda artış var ama satışlarımız geçen seneye göre daha yüksek. Bunun nedeni ise okul kıyafetlerini velilerimiz sivil kıyafete nazaran daha olumlu gördüğü için çocuklar birbirleri ile kıyafet konusun da yarış polemiği olmasın diye herkes okul kıyafetini öngörüyor. Biz bütün verdiğimiz siparişleri çoğunu bu dönem sattık. Giyim sektörün de şuanda yarı yarıya bir artış var. Geçen yıl 1.500 TL’ye vereceğimiz bir kaşe montumuz bu yıl 2.500 TL’dir. Yani kısacası fiyatlarımız arttı.” şeklinde konuştu.

img-2840.jpg

img-2841.jpg

HABER: İsmail TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber