Öğretmenlerin takdirlik emeği…

Öğretmenlerin takdirlik emeği…
Çarşamba İlçesi Çınarlık Yalı İlkokulu’nu virane bir görünüşten, modern hale getiren okul öğretmenlerinden Gülay Zengin ve Hande Gümüş davetliler tarafından büyük bir taktir topladı

FOTO-GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Yaz Tatili’nde tatilini feda ederek aralıksız çalışan Gülay ve Hande öğretmenin tadilatla adeta ayağa kaldırdığı Yalı İlkokulu törenle açıldı.
2 bayan öğretmen, bir reklam filmindeki 'Neden olmasın' melodisinden esinlenerek kolları sıvayarak başladıkları okul boyama işini büyüterek bir yıl sonunda kendilerinin de bizzat inşaat işlerinde çalışarak ortaya muhteşem ve modern bir okul haline getirdiler. Çınarlık Beldesi Yalı Mahallesi'nde bulunan, 70 öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğü, 5 kadrolu öğretmenin görev aldığı 27 yıllık Çınarlık Yalı İlkokulu’nun çatısı damlıyor, duvarları dökülüyor, pencereleri ve kapıları tutanın elinde kalıyordu.

Samsun'a 25 kilometre, Çarşamba ilçesine ise 20 kilometre mesafedeki okulda görevli bayan öğretmenler Gülay Zengin ve Hande Gümüş, virane haldeki okul için ilk olarak boya ve badana yapmak için kolları sıvadılar. Boya- badana işini yaparken okulu komple baştan aşağıya tadilata aldılar. Bir yıldan bu yana gece gündüz tatil demeden çalışarak hayırseverlerinde desteği ile sonunda muhteşem bir okul ortaya çıkmasını sağladılar.

Yalı İlkokulunun tadilatının tamamlanması nedeni ile açılış töreni düzenleyen fedakar Öğretmenler ve Okul Aile Birliği yöneticileri okul bahçesinde ki törende ortaya çıkan eseri misafirlerini gezdirdikten sonra açılış törenine geçtiler. Açılış törenine Samsun Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Bol, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Mehmet Atar ve çok sayıda hayır severlerle birlikte misafirler katıldı.

Açılış törenine geçirilirken ilk olarak Şehitlerimiz ve Manisa’nın Soma İlçesinde hayatını kaybeden maden işçileri adına saygı duruşu ile başlanıldı. Törenin açılış konuşmasını ise Öğretmenlerin çalışmalarının başından sonuna kadar hiçbir zaman ayrılmayan ve her türlü desteği veren Okul Aile Birliği adına konuşan Yaşar Torun, “Öğretmenliğim maaş karşılığı yapılan bir iş olmadığını bizlere okulumuzda görevli bu iki çiçek öğretmenimiz Gülay Zengin ve Hande Gümüş bir kere daha öğretti. Meslektaşları tatil yaparken onlar tatillerini bırakın eşlerine, çocuklarına bile vakit ayırmadan hayırseverlerin kapısına kadar giderek her yolu denedikler ve kah sevindiler, kah ağladılar ama bu gün yapılan eser ortadadır. Okulumuzda hemen hemen kaba inşaatı dışında yeni yapılan bir okulda ki tüm alt yapı, üst yapı gibi peyzaj çalışması dahil her şeyi yaptılar. Bunun yanında kaliteli eğitimlerini de öğrencilerimizden esirgemediler. Bu nedenle bu yola çıkan öğretmenlerimize hiçbir karşılık beklemeden ilgi ve alakasını eksiksiz veren Samsun Valimize, İlçe Kaymakamımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

SPONSORLARA PLAKET

Yapılan konuşmaların ardından Çınarlık Yalı İlkokulu'na maddi ve manevi katkıda bulunan Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Atar, Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Akaltun, ve Samsun - Çarşamba Havaalanı Müdürü Hamit Anıl Tarafından birer plaket verildi.

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL- Kenan GÜN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber