Öğretmenlere "Özel" Seminer

Öğretmenlere Özel Seminer
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Kampüsü’nde bulunan ve 4-14 yaş arası Orta-Ağır düzeyde zihinsel engellilere eğitim veren Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde, öğretmenlerin mesleki çalışması kapsamında seminerler düzenlendi

Seminerin ilk gününde OMÜ Özel Eğitim Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Murat Vural tarafından "İletişim Becerilerinin Kazandırılması" konusu anlatıldı. Zihinsel engelli çocukların eğitiminde iletişim becerileri yönünden karşılaşılan problemler ve izlenecek yollar okulun öğretmenlerine aktarıldı.

OMÜ Özel Eğitim Bölüm Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serpil Yıldırım tarafından da "Davranış Değiştirme ve Davranış Kazandırılması" konulu seminer verildi. Seminerde zihinsel engelli öğrencilerin davranış problemlerinin düzeltilmesi için yapılabilecek son bilimsel çalışmalar ışığında yeni teknikler hakkında okulun öğretmenlerine bilgi verildi.

Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü M. İrfan Yetik, seminere katılan öğretim üyelerine teşekkür ederek Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile iş birliği içerisinde çalışarak zihinsel engelli öğrencilere en iyi şekilde eğitim vermeye devam edeceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim