Nurten Öğretmen Mardin'de Gönülleri Fethetti

Dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına girerek Türkiye'yi gururlandıran Nurten Akkuş, Mardin'in Dargeçit ilçesinde düzenlenen eğitim buluşmasında meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğü farkındalık projeleriyle adından sıkça söz ettiren Nurten Akkuş, bu kez Mardin’in Dargeçit ilçesinde öğretmenlerle buluştu. Batman’da görev yapan Çizgi Ötesi Öğretmen Kudbettin Çelik ile birlikte Dargeçit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün davetiyle ilçeye gelen Nurten Akkuş, öğretmen buluşmasının onur konuğu oldu.

3.jpg

Dargeçit’te Bir İlk Yaşandı
Dargeçit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla ilçede ilk kez düzenlenen eğitim buluşması, görevdeki ve yeni atanan öğretmenler tarafından büyük bir coşku ve heyecanla karşılandı. Etkinlikte konuşma yapan Nurten Akkuş, başarı hikâyesi ve öğretmenliğe olan tutkusunu paylaşarak katılımcılara ilham verdi.
Uluslararası Başarılarıyla Türkiye’yi Temsil Ediyor
173 ülke ve 30 binden fazla öğretmen arasından seçilerek “Dünyanın En İyi 10 Öğretmeni” arasına giren ve Eğitim Nobeli’ne aday gösterilen ilk ve tek Türk öğretmen olan Nurten Akkuş, 2018 yılında Bill Gates tarafından dünyaya duyurulmuştu. O günden bu yana Küresel Öğretmen Ödülü, Dünyanın İlham Veren Öğretmeni gibi birçok uluslararası ödüle layık görülen Akkuş, 2021 yılında İngiltere tarafından “Dünyanın İlham Veren Kadın Liderleri” arasında gösterilmiş ve Uluslararası Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alan ilk Türk kadın olma unvanını kazanmıştı.

4.jpg

HABER:ZAFER CAN KARAHAN

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme