• Haberler
  • Güncel
  • Nedir bu mangaldaki lezzetin sırrı ? Biz sorduk usta anlattı

Nedir bu mangaldaki lezzetin sırrı ? Biz sorduk usta anlattı

Yaz aylarının gelmesiyle, Samsun'da mangal sezonunun keyfini çıkarmak isteyenlere konuşan tavuk kasabı Abdullah Akman, ette lezzetini koruyan püf noktaları paylaştı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Nedir bu mangaldaki lezzetin sırrı ? Biz sorduk usta anlattı

Havaların ısınması ve tatil sezonunun başlamasıyla birlikte ailece piknik yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi mangalın tadına tat katan hem tüyoları hem de işlerindeki son durumu, ilkadım’daki tavukçu esnafı Abdullah Akman ve işletme sorumlusu Hayriye Kefeli paylaştı. Mangal sezonuna girilmiş olmasına rağmen bekledikleri yoğunluğu henüz göremediklerini belirten Akman ve Kefeli, bunun nedenini vatandaşın dolabında hâlâ kurban eti bulunmasına bağlıyor. Ayrıca Parmak yedirten bir mangal için yolun baharattan ve zamandan geçtiğini hatırlatıyorlar.

Nedir bu mangaldaki lezzetin sırrı ? Biz sorduk usta anlattı

‘Türkiye’nin en ucuz yiyeceği diyebiliriz ama işer durgun’

Yaz potansiyelinin bekledikleri gibi olmadığını vurgulayan tavukçu Abdullah Akman, “Yaz geldi, tam mangal zamanı. Bunu da Kurban Bayramı sonrasına bağlıyorum. Şu an tüketicinin evinde, dolabında et var. Beklediğimiz potansiyeli henüz yakalayamadık. Hafta sonları işlerimiz yoğun, onun haricinde hafta içi biraz sakin. Türkiye’nin en ucuz yiyeceği diyebiliriz durum bu.” Dedi.

Nedir bu mangaldaki lezzetin sırrı ? Biz sorduk usta anlattı

“Etin Baharatı İyice Çekmesi Lazım”

Tadı damakta bırakan mangal sırlarını söyleyen Akman, “İyi bir mangal için püf nokta, güzel bir baharat ve eti baharatıyla birlikte bir gün dinlendirmekten geçiyor. Etin baharatı iyice çekmesi lazım. Ayrıca tavuk etini yıkayanlar oluyor, bu çok yanlış bir uygulama. Kesinlikle su değdiği an bakteri üremeye başlıyor, tavuk eti yıkanmamalı.” Diye konuşan.

Nedir bu mangaldaki lezzetin sırrı ? Biz sorduk usta anlattı

“Bir sakinlik yaşıyoruz ancak bu durum geçicidir”

Son olarak İşletmedeki işleri değerlendiren Hayriye Kefeli, “Kurban sonrası bir sakinlik yaşıyoruz ancak bu durum geçicidir, normale dönecektir. Herkesin kurban eti var ondan tavuğa yönelmiyorlar ama kurban etinden mangal olmuyor. Biz avantajı burada yaşıyoruz. Mangal dendiğinde özellikle kanat düşünülüyor. Tavuk kanadı bu anlamda rövanşta. Tavuk mangala birebirdir; kolay pişer, çocuklar sever ve ucuzdur.” İfadelerini kullandı.

Nedir bu mangaldaki lezzetin sırrı ? Biz sorduk usta anlattı

Nedir bu mangaldaki lezzetin sırrı ? Biz sorduk usta anlattı

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber

Bakmadan Geçme