Murat Çan , 'Meclis Tavır Alırsa Cevabımız Hazır'

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Özgür Özel'in Grup başkanlığı görevinden alınmasına ilişkin iddialara resmi belge olmadığını belirterek, 'Meclis böyle bir yazıyı dikkate alırsa kendi alternatif formülümüzü uygularız' dedi.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP'de "mutlak butlan" kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olarak yeniden görevlendirildiği üzere , Özgür Özel'i Grup Başkanlığı görevinden alarak yerine Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'ı atadığı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çan, ellerinde resmi bir belge bulunmadığını belirterek, Meclis'in böyle bir yazıyı işleme koyması halinde CHP'nin kendi alternatif formülünü devreye sokacağını söyledi.

"Meclis tavır alırsa bizim de cevabımız olur"

İddialara ilişkin konuşan Murat Çan, "Şu anda bizim duyduğumuz, bildiğimiz resmi bir şey yok. Genel Başkanımız Özgür Özel'dir. Meclise bildirildiği iddia edilen bir yazıya ben ulaşamadım. Bizim için de bunun çok fazla bir anlamı yok. Meclise böyle bir yazı gelir ve bununla ilgili bir tavır alırsa bizim de buna verecek mutlaka bir tavrımız, cevabımız olur. 'Ya bir yol bulacağız ya da yeni bir yol yapacağız' sözünü başından beri söylüyorduk" dedi.

"Grup başkanı atamayla değil seçimle belirlenir"

Grup Başkanlığı makamının parti içi yönetmelikle belirlendiğini vurgulayan Milletvekili Çan, "Şu anda kendi grubumuz içerisinde böyle bir yazı yok, böyle bir kaygımız da yok. Grup başkanlığı grup iç yönetmeliğine göre belirlenir ve seçimle olur. Atamayla grup başkanı olamaz. CHP olarak demokrasinin yanında yer alan, demokratik teamülleri ve tüzüğüyle yönetilen bir partiyiz" ifadelerini kullandı.

"Kendi alternatifimizi uygularız"

Meclis'in seçim yerine atama yöntemini esas alması halinde farklı bir yol izleyeceklerini belirten Çan, "Grup iç yönetmeliğimiz çok açıktır. Grup başkanının nasıl belirleneceği seçim yöntemiyle bellidir. Biz grup başkanımızı seçtik. Eğer Meclis bunu tanımama noktasında hareket ederse yine seçimle belirlenebilir. Yok, 'seçim olmayacak, bu iş atamayla olur' denirse, o zaman da kendi alternatifimizi, kendi formülümüzü uygularız" şeklinde konuştu.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber