Müftü Uzun’dan Bayram Mesajı

Müftü Uzun’dan Bayram Mesajı
Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı..

Yaklaşan Kurban Bayramı hakkında Haber Expres Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı.

“Kurban Bayramı, atalarımızdan kalan bir mirastır”

Kurban Bayramı’nın İslam alemi için öneminden bahseden Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, “Kurban Bayramı, İslam alemi için kardeşlik demektir. Müslümanlar, büyük bir özveriyle Kurban Bayramı’nı en güzel biçimde temsil etmeye çalışıyorlar. Kurban Bayramı, atalarımızdan kalan bir mirastır. Yaratıcının vermiş olduğu nimetlerin bir şükrü olarak kurbanlarını kesiyorlar. Bu nedenle dinen zengin sayılan Müslümanların, kurban kesimlerini gerçekleştirmeleri, ilahlarına karşı bir teslimiyet göstergesi olarak kulluk vazifesidir.” ifadelerini aktardı.

2023 Yılında 504 adet Kurban Bağışı Toplandı

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın yürütücülüğünde kurban kestirmek isteyenler için 15 Mayıs 2024 tarihinden beri Çarşamba Zübeyde Hanım Meydanı’nda stant açtıklarını belirten Müftü Cemal Uzun, “T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yürütücülüğünde her yıl dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızdan aldığımız vekalet yoluyla kurban kesimi yapmaya devam ediyoruz. Yapılan düzenlemeye göre, 2024 yılı itibarıyla, yurt dışı kurban kesim bedelimiz 4 bin 750 TL olurken yurt içinde ise 11 bin 750 TL olarak karar verilmiştir. Çarşamba İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çarşamba Şubesi yürütücülüğünde, Çarşamba Belediyesi Başkanı Hüseyin Dündar izniyle açılan, standımızda 15 Mayıs 2024 tarihinden bu yana kurban bağışlarımızı aldık. Standımız, Kurban Bayramı’nın 1’inci günü 16.30’a kadar devam edecektir. Stantlarımıza gelemeyen vatandaşlarımız, Türkiye Diyanet Vakfı’nın İBAN numarasından bağışlarını iletebilirler.” dedi.

2023 yılında, vekalet yoluyla alınan bağışın 504 adet kurban olduğunu belirten Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, 14 haziran 2024 tarihi itibarıyla 450 adet kurban bağışı olduğunu aktardı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel