Müftü Çakır'dan Ramazan bayramı mesajı
Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendiren özel zamanlar olduğunu vurguladı.
Ramazan ayının ardından bayrama ulaşmanın huzurunu yaşadıklarını belirten Çakır, “Rahmet ve bereket mevsimi ramazan ayının ardından bizleri barış, kardeşlik ve esenlik iklimi Ramazan Bayramı’na ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Rabbimiz, ramazan vesilesiyle yeniden canlanan kulluk şuurumuzu daim ve diri eylesin.” ifadelerini kullandı.
Bayramların, müminler için ilahi bir armağan olduğuna dikkat çeken Çakır, bu özel günlerin sevgi, kardeşlik ve dayanışmayı artırdığını belirterek, sıla-i rahim, yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlerin yaşatılmasının önemine işaret etti.
Toplumsal bağların zayıfladığı günümüzde bayramların önemli bir fırsat sunduğunu kaydeden Çakır, vatandaşlara büyükleri ziyaret etme, ihtiyaç sahiplerine destek olma ve çocukların bayram sevincine ortak olma çağrısında bulundu. Ayrıca, vefat eden yakınların da dualarla anılması gerektiğini ifade etti.
İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara da değinen Çakır, mazlum ve mağdur insanların unutulmaması gerektiğini belirterek, bayramın bereketinin ihtiyaç sahipleriyle paylaşılması gerektiğini vurguladı.
Mesajının sonunda tüm vatandaşların bayramını kutlayan Çakır, “Aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bizleri sağlık, afiyet ve güven içerisinde nice bayramlara eriştirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.