Montella'dan İspanya mesajı
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'nda İspanya ile oynanacak maç öncesinde açıklamalarda bulundu. Montella, 'Her maça olduğu gibi bu maça da kazanmak için çıkıyoruz. Avrupa'nın son şampiyonuna karşı mücadele etmek bizi hırslandırıyor' dedi.
A Milliler, yarın saat 21.45’te Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda İspanya ile karşı karşıya gelecek. Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Montella, rakibin güçlü yanlarına dikkat çekerek inançlı olduklarını vurguladı.
"Her zaman kazanmak için sahadayız"
İspanya’nın son dönemde yakaladığı form grafiğine dikkat çeken Montella, şöyle konuştu:
"Yanılmıyorsam İspanya son 25 maçını kazandı. Avrupa’nın son şampiyonuna karşı oynayacağız. Bu bizi daha da motive ediyor. Biz hiçbir zaman sahaya kaybedeceğiz gözüyle çıkmıyoruz. Sahada inancımızı ve hırsımızı yansıtacağız. Böyle maçlar için yaşıyoruz."
"Topa sahip olduğumuzda daha akıcı olmalıyız"
Gürcistan karşısında elde edilen galibiyeti hatırlatan Montella, geliştirmeleri gereken noktaları da dile getirdi:
"Ön alan baskısıyla çok iyi bir maç çıkardık. Ancak topa sahip olduğumuzda oyunumuzu daha akışkan hale getirmemiz gerekiyor. Bu maçta her şeyi mükemmel yapmak zorundayız. Bizim için 'kazanmak ya da kaybetmek' değil, her maça kazanmak için çıkmak önemli. Futbolda bazen kazanamıyorsanız kaybetmeyeceksiniz."
"İspanya sadece Yamal’dan ibaret değil"
İspanya’nın genç yıldızı Lamine Yamal hakkında gelen bir soruya Montella şu yanıtı verdi:
"Bence çok iyi bir futbolcu, onu izlemek keyif veriyor. Ancak İspanya Milli Takımı sadece Yamal’dan oluşmuyor. Rakibi değerlendirirken birçok unsuru göz önünde bulundurmalısınız. Bu konuda kararımı maç öncesi açıklamayacağım."
Montella, Türk vatandaşlığıyla ilgili soruya ise, "Benim için gurur meselesi olur" diyerek cevap verdi.
Bakmadan Geçme