Mobil bilmece
Mobil santrallerin aldığı yeni lisans da fuel-oil yakıtıda var
Tekkeköy ilçesinde kurulu bulunan ve uzun bir süredir faliyetleri mahkeme kararı ile durdulan mobil santrallerin yeniden üretime geçmesinin ardından, gündeme gelen bu iddia tartışma yarattı.
Daha önce 6 numaralı fuel-oil yakıtı ile üretim yapan santrallerin faliyeti, bu nedenle mahkeme kanalıyla durdurulmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde doğalgaz yakıtı ile yeniden üretime geçtiği ortaya çıkan santrallerin, bunun için EPDK'dan da yeni bir lisans aldığı ortaya çıktı. Alınan bu lisansda santrallerin doğalgaz ve fuel-oil yakıtı ile çalışabilecekleri belirtiliyor.
Samsun Çevre Birlikteliği Sözcüsü Metin Telatar ise söz konusu lisansın Tekkeköy ilçesinde bulunan santrallerin doğalgaz krizi yaşanması halinde tekrar fuel-oil yakıtı ile üretimine devam edeceği anlamına geldiğini gündeme getirdi. Telatar, santrallerin aldıkları yeni lisansa göre şuan için doğalgaz yakıtı ile üretim yaptıklarını belirterek, "Ancak lisansda fuel-oil yakıtıda geçiyor. Yani ülkemizde doğalgazda bir sıkıntı yaşanması durumunda bu santrallerde tekrar fuel-oil yakıtı ile enerji üretmeye devam edecek" dedi.
samsun kent haber
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!