Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Milletvekilleri açlık sınırındaymışlar, zam almışlar!?

Milletvekilleri açlık sınırındaymışlar, zam almışlar!?

 

Bu memleketi anlamak mümkün değil. TBMM de hemen her gün bir birine nerede ise demediğini bırakmayan iktidar ve muhalefet sonunda bir konuda birleşti.

Memuruna % 3-4 zam vermekte bile nazlanan hükümet ve hükümetin her yaptığı icraatı yerden yere vuran muhalefet, aynı zamanda pkk terör örgütüne bir türlü terörist diyemeyen BDP bile tek konuda jet hızı ile birbirini kucakladı?

Herkesin diline düşen Milletvekili zamları.

Yaklaşık 2 aydan bu yana TBMM salonunda gece gündüz birbirini yiyen Milletvekilleri 2012 yılı bütçe görüşmelerinde bardak kıranı ile, Birbirine demediğini bırakmayanları ile gündemde ki yerini korudu. Haydi bu noktada ister muhalefet, ister iktidar birbirini yerken, Bütçe görüşmelerinin son dakikasında kendileri hakkında ki zam konusunda öyle bir anlaştılar ki?

Akıllara zarar.

Memuru az maaş altında ezilmiş, çiftçisi gübresi, mazotu nedeni ile bitmiş, besicisi yem parası yüzünden, kasabı yüksek et fiyatı nedeni ile kırım kırım kıvranırken, Bizim halkın oyları ile TBMM’ ye koşar adım giden, Teröristine kucak açıp terörist bile diyemeyen, Sözde Fransa’nın Ermeni tasarısına bile EVET YAPILDI diyerek karşı çıkıp ülkemizi sözüm ona Fransa karşısında boynunu bükmeye çalışan, Bilmem neleri ile birbirine lafta aşağı kalmayan tüm partiler kendilerine geldiği anda KUCAK KUCAĞA oturup, EVET demişler.

Neden?

Milletvekillerinin parası azmış, çok harcamaları varmış, halkın ayağına gidip gelirken çok para harcıyormuşlar, TBMM nin araçları çoğunun altında veya bakan olmasa bile milletvekili olarak onlarca sponsorlarının karşıladığı ev, araba, bilmem neleri ile geçinen gariban milletvekilleri düşük maaş altında ezildikleri için. Pkk teröristine kucak açanlarını da kapsayacak şekilde bir anda JET HIZI İLE MAAŞLARINI emeklisine ( 2 yıl vekil ol yetiyor) 8 bin küsur, aktif vekil olanına 17-18 bin tl zam…

Vallahi helal olsun bizim vekillere. Halkın vekili olduklarını mükemmel gösterdiler.

Asgari ücreti 600-700 lira olan, devlet memuru 1.5,2 bin lira alan, muhtarı 300-400 lira alan Devletin Milletvekilleri 18 bin lira maaşla geçinemiyormuş. Acıdık, acıyın garibanlara. Nasıl olsa ne kaldı ki şunun şurasında. 2011 – 2015 yeni seçim. O vakte kadar neler gelir neler geçer. Merakla bekliyorum bakalım bizimkiler memur ve vatandaşa ne kadar zam yapacak.

Şeker güme gitti, tekel teker oldu, TEDAŞ’ı mız TRT, KK cart curt kesintileri ile halktan alınıp devlete verilirken, vatandaş inim inim inletilirken, bizim vekiller iyi vekillik yaptı. Kendilerine jet, hızı ile zam yaptı. Bizim vatandaşa mı?  Eskilerin deyimi ile halka KAZIK kaldı. Aziz Nesin’in deyimi ile; Ey halkım. Dikkat edin kazıkla gezinmeyin. Maazallah, bir yerimize kaçacağı kadar kaçtı daha fazla girmesin. Dikkat edin.

Milletvekillerimiz açlık sınırındaymışlar, siz onlara erzak yardımı yapıverin. Sizin ayağınıza uçakla veya uzay mekiği ile gelirler. Gelenlere en azından laf edemiyoruz da, halkın hiç görmediği vekiller nerede harcıyor oracığını merak ettim

Ha vekillere suç bulmuyorum dün hayata geçen vekil danışmanlarına yapılan 5-6 bin liralık zammı hiiç saymıyoruz.

Siz anladınız mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR