MHP, harekete geçti
MHP İl Başkanı Kılıç, 'Adaylarımızı erken açıklayacağız.'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılacağını açıklamasının ardından MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, ilk adayını açıkladı.
Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı tekrar aday gösetereceklerini belirterek. "Büyükşehir ve Atakum ilçelerini de alacağız" dedi.
Yapılacak yerel seçimlere hazır olduklarını belirten Şaban Kılıç, "AK Parti'yi Samsun'dan göndereceğiz" açıklaması yaptı. Yerel seçim öncesi aday belirlemeleri ile ilgili anket çalışmaları yaptıklarını belirten MHP İl Başkanı Kılıç, Canik, Atakum , İlkadım ilçeleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi için de iddialı açıklamalar yaptı.
Atakum ilçesini en az yüzde 51'lik bir oyla kazanacaklarını ileri süren Kılıç, şunları dile getirdi.
"Adaylarımızı erken açıklayacağız. Yaklaşık 3-4 ay sonra isimleri açıklıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi Atakum Belediye Başkanlığını en az yüzde 51 oy ile alacağız. AK Parti'yi yerel de Samsun'dan göndereceğiz. Büyükşehir adayımızıda erken açıklayacağız. Vatandaş adayımızı gördüğü zaman 'Bu aday ile Büyükşehir Belediyesini MHP alır' diyecekler."
Öte yandan MHP Samsun İl Başkanlığı'nın Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için Kızılay Samsun Şube Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Keskin'in yanı sıra Anavatan Partisi Samsun eski Milletvekili Mehmet Çakar'ı düşündüğü gündeme geldi. MHP bir önceki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına İbrahim Özyer'i göstermişti.
samsunkenthaber