• Haberler
  • Güncel
  • MEB'in okul kıyafeti kararı Samsun esnafını memnun etti

MEB'in okul kıyafeti kararı Samsun esnafını memnun etti

Samsun Hazır Elbiseciler Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul kıyafetleriyle ilgili yaptığı yeni düzenlemeyi değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Eğitim öğretim döneminde okul kıyafetleri konusunda yeni bir düzenleme getirdi.  Okul kıyafetlerinde tek bir mağaza dayatması kalkarken okul kıyafetlerinin 4 yıl değiştirilemeyeceği gibi düzenlemeler geldi.  Konu ile ilgili Samsun Hazır Elbiseciler Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akbaş, okul kıyafetlerinde yapılan düzenlemenin esnaf açısından olumlu olduğunu belirterek, sık sık kıyafet değişikliğine gidilmesinin hem esnafı hem de veliyi mağdur ettiğini söyledi.

“Esnaf 2 yıllık ürününü hazırlıyor”

Okulların kısa aralıklarla kıyafet değiştirmesinin esnafı zarara uğrattığını ifade eden Samsun Hazır Elbiseciler Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akbaş, “Okullar 2 yılda bir kıyafet değişikliğine gittiği vakit benim esnafım zarar ediyor. Esnaf 2 yıllık ürününü hazırlıyor. Ayrıca sezon içinde ihtiyaç olur, müşteri potansiyelim olur diyerek 500 adet satacağı yerde 1000 adet okul kıyafeti alıyor. Yani kısacası ürün elinde kalıyor ve böylelikle zarar etmiş oluyor” dedi.

“En büyük zarar esnafın, ikinci büyük zarar veli”

Okul yönetimlerinin kıyafetlerde sezon içerisinde değişikliğe gitmesinin hem esnafı hem de veliyi mağdur ettiğini belirten Başkan Ahmet Akbaş, “Okul müdürü geliyor, ‘Ben yeşil istemiyorum, sarı istiyorum’ dediği vakit esnaf zarar eder. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda geçen sene güzel bir çalışma yaptı ve 1. sınıftan 8. sınıfa kadar okul kıyafetinin aynı kalacağı belirtildi. Bir değişikliğe gidildiğinde en büyük zarar esnafın, ikinci büyük zarar ise velinin oluyordu. Eski sistemde hiçbir şekilde kazanan olmadığı gibi kaybedeni çoktu” diye konuştu.

“Değişiklik zamanında yapılmalı”

Kıyafet değişikliklerinin eğitim öğretim yılı başlamadan kısa süre önce yapılmasının tedarik sorununa yol açabileceğini dile getiren Akbaş, “Milli Eğitim Bakanlığı veliyi ve esnafı düşünüyorsa eğitim öğretim yılı bittikten hemen sonra bir sonraki yıl için okul kıyafeti ile ilgili açıklama yapmalı. Okulların açılmasına 1 ay kala yapılan açıklama ile o ürünü kimse tedarik edemez. Ürünü yapamadığı vakit kara borsaya düşer” şeklinde konuştu.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!