MasterChef'ten güveç ustalığı serüvenine

MasterChef'ten güveç ustalığı serüvenine
2022 yılında MasterChef'e katılan ve Samsun'da Güveç Esnaf Lokantası açan Oğuzcan Yaşar, Haber Expres gazetemize MasterChef maceralarını ve hayat öyküsünü anlattı.

MasterChef'e 2022 yılında katılan, 4. tura kadar gelip 4. turda elenen ve Samsun'da Güveç Esnaf Lokantası açan Oğuzcan Yaşar, Haber Expres gazetemize MasterChef maceralarını anlatırken ayrıca dünya turuna çıktığını, 16 ülke gezdiğini ve çeşitli maceralar yaşadığını söyledi.

"Alman şirketinde eğitim gördüm"

Serüveninin nasıl başladığını anlatan Oğuzcan Yaşar, "Ben MasterChef'te 4. aşamada elendim. MasterChef'in vermiş olduğu bir şey ile bu mekanı açmadım. Ben 12 yıldır bu mesleği yapıyorum; yani MasterChef'ten önce de yapıyordum, şimdi de yapıyorum. Ayrıca yurtdışına da çıktım. 2 yıl boyunca yurtdışında gezdim. En son Samsun'a, Mısır'a gitmek için geldim ve buradan Samsun'dan geçerken dedim ki niye burada güveç yemekleri, sulu yemeklerin olduğu bir dükkan açmayayım. Çünkü Samsun'da bu tür yemeklerin ihtiyacı olduğunu gördüm ve böylece bu serüvenim başladı. MasterChef'ten önce 12 yıllık bir aşçıyım zaten. Ben Antalya'da bir Alman şirketinde eğitim gördüm, sonra Samsun'da bir otelde çalışmaya başladım, serüvenim böyle devam etti. Benim geçmişim, 18 yaşından yaklaşık 26 yaşına kadar Türkiye'nin belli yerlerinde iyi firmalarda aşçılık serüvenim başladı. Ben Bodrum'da sezonu kapattım. O sırada da bir abimin düğününe gittim. Bu abim çok gezer, gezgin bir abim. Düğüne gidince yengem, beni evde yatıyorum diye evde istemedi. Sırtıma bir sırt çantası verdi ve dedi ki gezginliğe başla, düğüne gelirsin geri. Böylece bir 10 günlük bir gezginlik yaptım. Ondan sonra tekrar çalışmaya başladım. Çalışma dikiş tutmuyor, dünya turu dikiş tutmuyor. Ondan sonra dedim ki işi gücü bırakayım, 2 yıl boyunca dünyayı gezeyim dedim. Tam 16 ülke gezdim," diye ifade etti.
"Pakistan'da 1 ay boyunca kaldım"
Pakistan'da Türkleri çok sevdiklerini vurgulayan Yaşar, "Pakistan'a gittiğimde İslami cihat örgütlerine denk geldim. 1 ay boyunca beni misafir ettiler, işte atışlarına götürdüler, silah üretim fabrikalarına varıncaya kadar soktular, Afganistan'ın sınır şehrine kadar beni gezdirdiler. O sırada darbe oldu Pakistan'da. Ben de YouTube videoları çekiyorum, kameram var, beni ABD'li zannettiler, bana baya daldılar. O sırada ben de Türk pasaportumu gösteriyorum, kelime-i şehadet getiriyorum. Türk olduğumu duyunca beni bağırlarına bastılar. Tabi bir de Recep Tayyip Erdoğan kelimesini söyledim. O zaman bana Pakistan'a gitmeden önce demişlerdi ki Pakistan'da Erdoğan çok seviliyor. Bunu da söyleyince benim orada yaklaşık 1 ay boyunca yeme, içme, gezmemi sağladılar," ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:
"Günümüz dolu dolu geçiyor"
Dükkana gelen insanların yemek için geldiğinin altını çizen Yaşar, "Burada benim açtığım mekana vatandaşlar daha çok yemek için geliyorlar, MasterChef için değil. Tabi MasterChef'in de katkısı çok olmuştur. Gelen insanları mutlu gönderdiğimizi düşünüyorum. Yani açalı 1 ay oldu, şükürler olsun dolu dolu geçiyor işlerimiz. Her gün yaklaşık saat 15.00'te yemeklerimiz bitiyor. Güveç yemeği zaten başlı başına farklı bir yemek diyebilirim. Çünkü Samsun'da güveç yemeği yapan kimse yok. Burada genellikle et ağırlıklı yemekler mevcut, sebze yemeklerimiz genelde yok. Bir de haftanın her günü bir spesiyal yemek çıkartıyoruz, böylece insanları mutlu ediyoruz," şeklinde konuştu.

mastercheften-guvec-ustaligi-seruvenine-1.jpg

mastercheften-guvec-ustaligi-seruvenine-2.jpg

mastercheften-guvec-ustaligi-seruvenine-3.jpg

mastercheften-guvec-ustaligi-seruvenine-5.jpg

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel