Market çalışanından kaçamadı 7 bin TL gasp eden kurnaz hırsız markette yakalandı
Samsun'un İlkadım ilçesinde raftan aldığı ürünleri başka şubeden aldım diyerek iade etmeye çalışan ve reddedilince kasiyere bıçak çekip 7 bin TL gasp eden şüpheli, çalışanların dikkati ve polisin hızlı müdahalesiyle market içinde yakalandı.
Samsun’da bir zincir markette yaşanan sıra dışı gasp olayı polisin başarılı operasyonuyla son buldu. Raflardan topladığı ürünleri önceden satın almış gibi gösterip para iadesi almaya çalışan şahıs, planı tutmayınca cebindeki bıçakla kasayı boşalttı ancak kaçamadan gözaltına alındı.
Raflardan topladı, "başka şubeden aldım" dedi
Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında İlkadım ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 57 yaşındaki A.A., markete girerek raflardan bal, sıvı yağ, içki, terlik ve bir adet meyve bıçağı aldı. Bıçağı cebine gizleyen şüpheli, diğer ürünleri alışveriş sepetine doldurarak kasaya yöneldi. Kasiyere ürünleri daha önce aynı marketin farklı bir şubesinden satın aldığını iddia eden A.A., para iadesi talep etti.
Fiş istenince cebindeki bıçağı çıkardı
Kasiyerin durumdan şüphelenip alışveriş fişini sorması ve A.A.’ya markete eli boş girdiğini, ürünleri içerideki raflardan topladığını hatırlatması üzerine gerginlik tırmandı. Yalanının ortaya çıktığını anlayan A.A., cebindeki meyve bıçağını çıkararak mağaza görevlisini tehdit etti. Yazar kasadaki 7 bin TL’yi zorla alan şüpheli, kaçmaya çalıştı.
Çalışanlar oyaladı, polis market içinde yakaladı
Market çalışanlarının soğukkanlılığını koruyarak şüpheliyi oyalaması ve durumu hemen polise bildirmesi üzerine adrese İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese ulaşan ekipler, A.A.’yı suç aleti bıçak ve gasp ettiği 7 bin TL ile birlikte market içerisinde yakalayarak gözaltına aldı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.