Mafya liderine kanlı infaz
İsrail yeraltı dünyasının en tehlikeli isimleri arasında gösterilen 40 yaşındaki suç örgütü lideri Yanis Yushvaev, bir akaryakıt istasyonunda arkasından yaklaşan silahlı saldırgan tarafından başından vurularak öldürüldü.
İsrail’de yeraltı dünyasını sarsan kanlı bir suikast gerçekleşti. Ülkenin en tehlikeli suç örgütü liderleri arasında gösterilen 40 yaşındaki Yanis Yushvaev, gündüz saatlerinde bir akaryakıt istasyonunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan infaz anında, merdivenlerden aşağı inen Yushvaev'e arkasından hızla yaklaşan kimliği belirsiz saldırganın, doğrudan mafya liderinin başına ateş ettiği görüldü.
Saldırgan olay yerinden kaçtı
Kurşunların hedefi olan Yushvaev kanlar içinde yere yığılarak olay yerinde hayatını kaybetti. Çevredeki vatandaşlar panik içinde kaçışırken, tetiği çeken saldırgan yaya olarak izini kaybettirdi. Polis ekipleri olayın organize bir çete hesaplaşması olduğu ihtimali üzerinde durarak kaçan saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.
Telefon dinlemelerinden kaçmak için hiç telefon kullanmıyordu
Resmi olarak kendisini restoran işletmecisi olarak tanıtan Yushvaev'in, İsrail basınında yer alan bilgilere göre çok sayıda silahlı saldırı, kundaklama ve araç yakma eyleminin arkasındaki isim olduğu biliniyordu.
Geçmişte defalarca gözaltına alınan suç örgütü lideri, 2021 yılında bir iş insanını 1,1 milyon dolar haraç vermemesi durumunda öldürmekle tehdit etmiş, 2025 yılında ise Or Akiva bölgesindeki ev ve iş yerlerine yönelik silahlı saldırı iddialarıyla tutuklandıktan kısa süre sonra serbest bırakılmıştı. Yushvaev'in polisin teknik takibine ve telefon dinlemelerine takılmamak adına neredeyse hiç telefon kullanmadığı belirtiliyordu.