• Haberler
  • Siyaset
  • Londra'yı bırak, Çarşamba Ovası'na gel! Arıkan'dan ekonomi dersi!

Londra'yı bırak, Çarşamba Ovası'na gel! Arıkan'dan ekonomi dersi!

Hafta sonu gerçekleştirilen Saadet Partisi 8. Olağan Samsun İl Kongresi'nde konuşan Mahmut Arıkan, Çarşamba'da kapatılan şeker fabrikası dolayısıyla hükümete sert çıktı. Arıkan, 'Fabrikayı zarar etti diye kapatanlar, söz konusu çiftçinin zararı olunca görmüyorlar' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Londra'yı bırak, Çarşamba Ovası'na gel! Arıkan'dan ekonomi dersi!

Samsun’un İlkadım ilçesinde, Saadet Partisi 8. Olağan İl Kongresi coşkulu bir atmosferde, Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda yoğun katılımla düzenlendi. İl teşkilatı ve Genel Başkan Mahmut Arıkan’ın katılımıyla yapılan kongrede, Arıkan’ın Çarşamba Şeker Fabrikası’na yönelik sözleri salona damga vurdu.

İktidara sert çıkış!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasi döneminde yatırım programına alınarak faaliyete geçen ve en son 2011 yılında kapatılarak üretimi durdurulan Çarşamba Şeker Fabrikası üzerinden mevcut iktidarın tarım politikalarını eleştirdi.

Samsun’u selamlayarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Arıkan, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek Samsun’daki üretici kayıplarına dikkat çekti.

“Zarar ediyor” diye kapatılan fabrika unutuldu, ama çiftçinin zararı hâlâ sürüyor!”

Arıkan, “1976 yılında Erbakan Hocamız tarafından programa alınan ve 1989 yılında açılan Çarşamba Şeker Fabrikası’nda, Türkiye’de ilk defa kristal şeker üretimi yapılmıştı. Günlük 500 ton şeker üreten ve ülkemizde önemli bir ihtiyacı karşılayan bu fabrika, 2011’de zarar ediyor denilerek kapandı. Fabrikayı zarar etti diye kapatanlar, söz konusu çiftçinin zararı olunca görmüyorlar.” dedi.

“Sayın Şimşek, Londra’dan çıkın da Çarşamba Ovası’na bakın!”

Genel Başkan Arıkan, “Samsun’umuzda bugün çiftçimiz zarar ediyor. İktidara sesleniyorum! Gelin ve Samsunlu çiftçi kardeşimizi görün. Sayın Şimşek, hep Londra’da, New York’tasınız. Gelin bir de Çarşamba Ovası’nda durun ve bakın bakalım, ekonomi düzeliyor mu, yoksa gün be gün daha mı kötüye gidiyor?” ifadelerini kullandı.


Şu an ise kapanan şeker fabrikasının yerinde, Milli Savunma Bakanlığına bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi faaliyet gösteriyor.

Londra'yı Bırak, Çarşamba Ovası'na Gel! Arıkan'dan Ekonomi Dersi!Londra'yı Bırak, Çarşamba Ovası'na Gel! Arıkan'dan Ekonomi Dersi!

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber

Bakmadan Geçme