Lavantalar toplandı, emekler tarlaya döküldü
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde lavanta hasadı başladı. Yeşilyurt ilçesinden gelerek alternatif tarıma yönelen Önal ailesi, 4 yıl önce kendi imkanlarıyla kurduğu lavanta tarlasında yeni sezon ürünlerini topluyor. Kavurucu sıcaklar altında sürdürülen hasatta 15 işçi gece gündüz ter dökerken, aile hem emeklerinin karşılığını almak hem de lavanta tarlasının turizme kazandırılmasını istiyor.
Akçadağ’ın Kurtangölü mevkisinde lavanta üretimi yapan İlhan ve Cemile Önal çifti, yaklaşık 4 yıl önce kendi imkanlarıyla kurdukları tarlada üretime başladı. Her yıl artan tecrübeyle üretimi sürdüren aile, bu yıl da hasat dönemine girdi.
Gün boyu yüksek sıcaklık altında çalışan işçiler, lavantaları tek tek toplarken Önal ailesi de hasat çalışmalarının başında bulunuyor. Yaklaşık 15 gündür devam eden hasadın 10 gün daha sürmesi bekleniyor.