• Haberler
  • Asayiş
  • Kuryenin Ölümüne Yol Açan Sürücü Tahliye Edildi, Aile: Adalet İstiyoruz

Kuryenin Ölümüne Yol Açan Sürücü Tahliye Edildi, Aile: Adalet İstiyoruz

Samsun'un Bafra ilçesinde, 2,94 promil alkollü sürücünün arkadan çarpması sonucu hayatını kaybeden motosikletli kurye Murat Önder'in (42) ölümüne ilişkin davada karar çıktı. Mahkemenin sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verip tahliye etmesi, acılı ailenin büyük tepkisine yol açtı.

Samsun-Sinop kara yolunda meydana gelen kazada, emekli polis memuru olduğu belirlenen İ.D. idaresindeki hafif ticari araç, yol kenarındaki kurye Murat Önder'in motosikletine arkadan çarptı. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve daha sonra yakalanan alkollü sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Bafra Adliyesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, sanık İ.D.'ye 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi; ancak tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine hükmetti.

"Elini Kolunu Sallayarak Dışarı Çıktı"
Duruşma sonrası gözyaşları içinde karara tepki gösteren Murat Önder'in eşi Hediye Önder, adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğini vurguladı. Önder, "Alkollü sürücü eşime arkadan çarpıp onu orada bırakarak kaçtı. Eşim hastanede hayatını kaybetti; geride iki çocuğumuz ve acılı bir aile kaldı. Bu kişi bugün elini kolunu sallayarak dışarı çıktı. Adalet istiyorum, bu işin peşini bırakmayacağım" diyerek isyan etti.

Karar Üst Mahkemeye Taşınıyor
Ailenin avukatı Tunahan Gök ise hayatını kaybeden kurye Murat Önder'in kazada hiçbir kusurunun bulunmadığını belirterek karara itiraz edeceklerini açıkladı. Avukat Gök, "Sanık alkolü bilerek alıp direksiyon başına geçmiştir. Bu ölüm bir şanssızlık değil, açık bir sorumsuzluktur. Verilen kararı kabul etmiyoruz; dosyayı üst mahkemeye taşıyarak sanığın en ağır cezayı alması için hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!