• Haberler
  • Yaşam
  • kürtün çayı'nda akıntıya karşı 8 kilometrelik doğa mesaisi

kürtün çayı'nda akıntıya karşı 8 kilometrelik doğa mesaisi

Samsun'da doğaseverler, İlkadım ile Atakum ilçelerinin sınırında yer alan Kürtün Çayı'nda akıntıya karşı 8 kilometrelik dere yürüyüşü gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan Doç. Dr. İlhan Karabıçak, dere yürüyüşünün keyifli olduğu kadar dikkat edilmesi gereken riskler de barındırdığına dikkat çekti.

Samsun'da yaz sıcaklarından uzaklaşmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen doğaseverler, İlkadım ve Atakum ilçelerinin sınır hattında bulunan Kürtün Çayı'nda dere yürüyüşü yaptı. Akıntıya karşı 8 kilometre yürüyen grup, güzergâh boyunca oluşan doğal havuzlarda yüzme imkânı da buldu.

Kürtün Çayı'nda 8 kilometrelik yürüyüş

Medical Park Samsun Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. İlhan Karabıçak, boş vakitlerinde ve izin günlerinde Samsun başta olmak üzere birçok ildeki doğal güzellikleri ekipmanlarıyla birlikte gezerek kayıt altına alıyor. Karabıçak ve arkadaşları, bu kez rotalarını Kürtün Çayı'na çevirdi.

Şelaleler, çağlayanlar ve doğal havuzların bulunduğu çayda akıntıya karşı yürüyen ekip, 8 kilometrelik parkuru tamamladı. Yürüyüş sırasında zaman zaman doğal havuzlarda yüzerek serinleme fırsatı da yakaladı.

kürtün çayı'nda akıntıya karşı 8 kilometrelik doğa mesaisi

"Dere yürüyüşü için Samsun çok uygun bir şehir"

Dere yürüyüşünün doğru şartlarda yapılması gerektiğini belirten Doç. Dr. İlhan Karabıçak, "Dere yürüyüşü için Samsun çok uygun bir şehir. Şehirde bu sporun yapılabileceği birçok akarsu var. Bu spor aslında basit gibi görünse de riskleri de barındırıyor. Bu sporu yapmak için genellikle yaz aylarında su seviyesinin düşük olduğu ve havaların sıcak olduğu dönemler tercih edilmelidir. Dere yataklarında genelde cep telefonları çekmez. Tek başına gidilmemesi gerekir. Bir ekiple gitmek, acil durumlarda çözüm üretmeyi kolaylaştırır. Hava durumunu önceden inceleyip yağmur yağma ihtimali varsa, sel riskinden dolayı yürüyüşe çıkmamak gerekir. Su ayakkabısı veya trekking ayakkabısı, su geçirmeyen sırt çantası, yürüyüş çubukları, enerji veren yiyecek ve içecekler ile yedek kıyafetler yanınızda bulunmalıdır. Kaygan taşlara ve bataklık bulunan alanlara yürüyüş esnasında dikkat edilmelidir. Burada amaç spor olduğu için bir yarış ortamı oluşturulmamalıdır" dedi.

kürtün çayı'nda akıntıya karşı 8 kilometrelik doğa mesaisi

Güvenlik kuralları ön planda tutulmalı

Doç. Dr. İlhan Karabıçak, dere yürüyüşünün doğayla iç içe vakit geçirmek ve fiziksel aktivite yapmak isteyenler için keyifli bir seçenek olduğunu belirtirken, bu sporda güvenlik kurallarına uyulmasının her zaman öncelikli olması gerektiğini vurguladı.

kürtün çayı'nda akıntıya karşı 8 kilometrelik doğa mesaisi

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!