Samsun’un İlkadım ilçesinde 35 yıldır kasaplık yapan kırmızı et satıcısı esnaf Hasan Keskin’e göre işler kesat gidiyor. Yaklaşan Kurban Bayramı ve ekonomik şartların zorluğu nedeniyle vatandaşlar kırmızı et yerine tavuğa yöneliyor. Et çeşitleri arasında ise vatandaşlar, kilosu 500 lira olan kıymayı tercih ediyor.
“KURBAN BAYRAMI YAKLAŞIYOR. ETKİLENİYORUZ”
35 yıldır kasaplık yapan Hasan Keskin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde et satışlarında yaşanan durgunluğu değerlendirdi. Keskin, “35 yıldır kasabım. Malumunuz, Kurban Bayramı yaklaşıyor. Tabii bu durum kasap dükkanlarını etkiliyor, tezgahlarımızı etkiliyor. Satışlarımız düşük, anlayacağınız.” dedi.
“ET ALIRKEN VATANDAŞLARI DÜŞÜNDÜRÜYOR”
Ekonomik koşulların da vatandaşları etkilediğini vurgulayan Keskin, “Ayrıca insanlar ekonomik açıdan daralmış durumda. Bu da et alırken vatandaşları düşündürüyor. Et pahalı geliyor, vatandaş tavuğa yöneliyor.” ifadelerini kullandı.
“EN FAZLA DA KIYMAYA YÖNELİYORLAR”
Et fiyatları hakkında da bilgi veren Keskin, “Kıymanın kilosu 500 lira, kuşbaşı 650 lira, antrikot biftek ise 800 liradan alıcısını bekliyor. En fazla da kıymaya yöneliyorlar, ucuz diye. Geçen seneye göre satışlarımız düşük.” diye konuştu.
ŞÜKRÜ KARAKAŞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.