Kulu'da şeker pancarı hasadı başladı

Konya'nın Kulu ilçesinde yaklaşık 12 bin dekarlık alanda ekimi yapılan şeker pancarında hasat sezonu başladı. Üreticiler, tarlalardaki pancarları sökmek için çalışmalara hız verdi.

Kulu’da 2026 yılı şeker pancarı hasadıyla birlikte ilçenin tarımsal üretiminde hareketlilik yaşanıyor. İlçe merkezi ve bağlı mahallelerde geniş bir alanda yetiştirilen şeker pancarının, bölge çiftçisinin önemli geçim kaynakları arasında yer aldığı belirtiliyor.

Kulu'da şeker pancarı hasadı başladı

Yaklaşık 12 bin dekarlık alanda üretim yapılıyor

Kulu genelinde yaklaşık 12 bin dekarlık alanda ekimi gerçekleştirilen şeker pancarı, ilçenin öne çıkan tarım ürünleri arasında bulunuyor. Hasat döneminin başlamasıyla birlikte üreticiler, yetiştirdikleri ürünleri topraktan çıkarmak için tarlalara girdi.

Dekardan 8 tona kadar ürün bekleniyor

İlçede çiftçilik yapan Zeki Erdoğan ile oğulları Selim ve Salim Erdoğan da kendi arazilerinde yetiştirdikleri şeker pancarının hasadına başladı. Pancar söküm makineleriyle yürütülen çalışmalarda, dekardan ortalama 7 ila 8 ton arasında ürün alınması bekleniyor.

Kulu'da şeker pancarı hasadı başladı

Hasadın önümüzdeki günlerde sürmesi bekleniyor

Kulu’da tarımsal üretimin önemli kalemlerinden biri olan şeker pancarında hasat çalışmalarının önümüzdeki günlerde de devam etmesi öngörülüyor. Üreticiler, tarlalardaki pancarları makineler yardımıyla sökerek hasat sürecini sürdürüyor.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!