Köylüler imece usulü yol yapıyorlar

Samsun'un Yakakent ilçesine bağlı Küplüağzı köyü sakinleri, imece usulü ile kendi yollarını kendileri yapıyor.

 Samsun'un Yakakent ilçesine bağlı Küplüağzı köyü sakinleri, imece usulü ile kendi yollarını kendileri yapıyor. Küplüağzı Köyü Yörük Mahallesinin yoluna, kadın erkek, yaşlısı genci ile yağmur-çamur demeden el ele verilerek parke taş döşeniyor.
Köydeki yol çalışmalarını yerinde inceleyen Yakakent Kaymakamı Ali Arıkan, birliktelik ve dayanışmayı takdirle karşıladığını belirterek, "Küplüağzı Köyü Yörük Mahallemizin yolunun yapımı için parke taşı ve malzeme yardımında bulunduk. Köylülerimiz ise işçiliğini yapıyor. Devlet ve köylünün el ele vererek kalıcı eserlerin yapılmasına örnek teşkil eden bu birliktelik ve dayanışma herkese örnek olmalı” dedi.
Küplüağzı Köyü Muhtarı Senai Danacı, köy halkının desteği ve çalışması ile bozuk olan köy merkezi yollarının beton ve parke ile yenilemeye devam ettiklerini söyledi.KUZEYHABER
 
 
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme