KÖMÜR SATIŞLARI DÜŞTÜ

KÖMÜR SATIŞLARI DÜŞTÜ
Kış ayları nedeniyle evlerinde ısınmak için soba yakanların talep ettiği kömür ve odun satışlarında her geçen yıl düşüş yaşanıyor

KÖMÜR SATIŞLARI DÜŞTÜ

Kış ayları nedeniyle evlerinde ısınmak için soba yakanların talep ettiği kömür ve odun satışlarında her geçen yıl düşüş yaşanıyor.

img-8451.jpg

Kış ayı nedeniyle evlerinde ısınmak için soba yakanların talep ettiği kömür ve odun satışlarında yaşanan düşüş bu yılda devam ediyor. Kışların eskisi kadar soğuk olmaması ve doğalgaz kullanımının artması sebebiyle satışlar eskisine oranla düşük seviyede kalıyor. Geçen yıl tonu 7000 TL civarlarında satılan İthal Kömürün tonu bu yıl 8000 TL ye satılıyor. Gelen zamlar, artan doğalgaz kullanımı sebebiyle kömüre gösterilen rağbet azalıyor.

img-8452.jpg

Kömürün tonunu 8000 TL satışa sunduklarını dile getiren Kömür satıcısı Hasan Cicos, ‘Geçen yıla oranla ile kömür fiyatlarında 1000 TL ye yaklaşan bir zam uygulandı. Satışlarımın düşmesinde tabi ki bununda bir etkisi vardır. Bunun yanı sıra İlçemizin bir çok evinde doğalgaz kullanımı mevcut. Haliyle bunlarda satışlarımızı etkiliyor. Kalitesiz yerli kömürden tedirgin olunduğu için insanların tercihleri fiyat farkı olmasına rağmen genellikle ithal kömür oluyor. Senede 7-8 kamyon kömür alıyorduk. Artık satışlarımız düştüğü için yüklü ürün alımı yapmıyoruz. Zaten bu bölgedeki çoğu vatandaşlarımızda doğalgaz kullanıyor. Satışlarımızın düşüşünden bununda etkisi var. Kömürün fiyatını soran çok ama alan yok’ diyerek sözlerini tamamladı.

img-8453.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber