Komşularını kurtarmak isterken canından oldu

Çarşamba ilçemizde Metropol AVM de çıkan yangında dumanların alışveriş merkezinin üstünde bulunan evleri sarması sonucu zehirlenerek hayatını kaybeden genç bankacı Alp' in komşularına yardım etmek için hayatını kaybettiği iddia edildi


Çarşamba ilçemizde Metropol AVM de çıkan yangında dumanların alışveriş merkezinin üstünde bulunan evleri sarması sonucu zehirlenerek hayatını kaybeden genç bankacı Alp' in komşularına yardım etmek için hayatını kaybettiği iddia edildi

Çarşamba ilçesi Sarıcalı Mahallesi Yunus Emre Caddesinde bulunan bir alışveriş merkezinde çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 11 kişinin de yaralandığı yangın ile alakalı ayrıntılar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Yangın sonucu dumanların üst katlardaki evleri sarmasıyla evlerde yaşayan insanlar ölümden döndü. Polisler, itfaiye ekipleri ve çevreden yetişen vatandaşlar tarafından 11 kişinin kurtarıldığı yangında zehirlenerek hayatını kaybeden Emrah Alp'in (29) komşularını kurtarmak için uzun süre çaba sarf ettiği ortaya çıktı.

Çarşamba'da bir banka şubesinde çalışan ve tek başına yaşayan Emrah Alp'in yan binaya geçme ya da evinde kalarak kurtulma ihtimali varken, merdivenlerden inerek apartmandaki komşularına yardım etmek istemesi sonucu dumandan zehirlendiğini belirten çalıştığı banka şubesinin müdürü Hacı Ömer Demirel, "Bir yangın neticesinde çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Beraber yaşamış olduğumuz çalışma zamanı içerisinde tüm arkadaşları arasında köprü vazifesi görmüş, arkadaşları ile geliştirdiği dostlukları, müşterilerle bütünleşmiş bir arkadaşımızdı. Çok acı bir süreçte kaybettik kendisini. Çok iyi hedef ve planları vardı. Bir yetkililik sınavına hazırlanıyordu. Yaşadığı evde yangın izleri çok yoktu. İkinci ve üçüncü katlarda daha vahim bir durum vardı. Kendisini kurtarmak ve kendisini hayata atmak noktasında bir eylem içinde olmadığını düşünüyoruz. Hiç evinde çıkmamış olsaydı bu sonu yaşamayacaktı. Yandaki apartmana geçme şansının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Orada olayı yaşayan insanların ifadesine göre kendi çabasıyla birkaç insanın kurtulmasına sebep olduğunu biliyoruz. Kahramanca bir çaba göstermiş" dedi.

Genç bankacının çalıştığı yere arkadaşları tarafından büyük bir fotoğrafı asılırken, mesai arkadaşları ise Emrah Alp'in fotoğraflarını yakalarına takarak buruk bir mesai yaptılar.

GENÇ BANKACININ CENAZESİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Çarşamba ilçemizde ki özel bir banka şubesinde çalışan Emrah Alp'in cesedi otopsi yapılmak üzere gönderildiği Trabzon'dan akşam saatlerinde İş Bankası Çarşamba Şubesi önüne getirildi. Banka önünde yapılan ve yağmur altında gerçekleştirilen törene banka çalışanlarının yanı sıra İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, Dikbıyık Belediye Başkanı Kemal Ayan, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Törende dualar okunarak helallik alındıktan sonra araçla doğum yeri olan Sivas'ın Şarkışla ilçesine gönderilen Emrah Alp'in cenaze uğurlama töreninde mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldular.
HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme