Kırmızı bültenle aranan 7, ulusal seviyede aranan 3 şüpheli Türkiye'ye getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan toplam 10 firarinin, Almanya, Gürcistan, Kuzey Makedonya ve Fas'ta düzenlenen operasyonlarla yakalanarak Türkiye'ye iade edildiğini bildirdi.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hangi bültenle aranırsa aransın, nerede olursa olsun suç işleyenleri bir bir yakalayıp ülkemize geri getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde; Adalet Bakanlığı görevlileri ile İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele, Hudut Kapıları ve Terörle Mücadele daire başkanlıklarının işbirliğiyle yürütülen çalışmalar sonucu firarilerin izinin yurtdışında titizlikle sürüldüğünü kaydetti.
Yapılan operasyonel işbirliği kapsamında kırmızı bültenle aranan 7, ulusal seviyede aranan 3 şüphelinin yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini belirten Yerlikaya, yakalanan kişilerin ülkelerine göre dağılımını Almanya’dan 4, Gürcistan’dan 3, Kuzey Makedonya’dan 2 ve Fas’tan 1 kişi şeklinde açıkladı.
Yakalanan kişilere ilişkin bilgiler şöyle verildi:
Kırmızı Bülten ile Arananlar
“Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, kasten yaralama, silahla tehdit” suçlarından aranan B.Ö. – Almanya
“Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçlarından aranan S.B. ve E.G. – Almanya
“Taksirle adam öldürme” suçundan aranan R.D. – Almanya
“Uyuşturucu ticareti” suçundan aranan T.Ö.A. – Gürcistan
“Uyuşturucu ticareti, ruhsatsız silah bulundurma, vergi usul kanununa muhalefet” suçlarından aranan D.Ö. – Gürcistan
“Terör örgütüne üye olma” suçundan aranan Y.A. – Fas
Ulusal Seviyede Arananlar
“Dolandırıcılık, hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından aranan E.F. – Gürcistan
“Vergi usul kanununa muhalefet, bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, suç eşyasının kabul edilmesi” suçlarından aranan A.Ç. – Kuzey Makedonya
“Yurtdışına çıkmaya imkân sağlama, resmi belgede sahtecilik” suçlarından aranan N.Ş. – Kuzey Makedonya
Yerlikaya, operasyonlarda görev alan tüm birimlere teşekkür ederek, “Milletimizin huzuru ve güveni için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.