Kılıçdaroğlu'ndan Burcu Köksal'a dikkat çeken mesaj iddiası
CHP'den ayrılarak AK Parti'ye katılacağı öne sürülen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında dikkat çeken bir telefon görüşmesi gerçekleştiği iddia edildi.
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddialarla son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal hakkında siyaset kulislerini hareketlendiren yeni bir gelişme daha yaşandı. İddiaya göre eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan süreç sonrası Burcu Köksal ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Köksal’ın Kararı Siyaset Gündeminde
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın CHP’den ayrılma kararı Ankara kulislerinde geniş yankı uyandırdı. AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar sürerken, gazeteci Fatih Atik canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Atik’in aktardığına göre Kemal Kılıçdaroğlu ile Burcu Köksal arasında bir telefon görüşmesi yapıldı. Görüşmede Köksal’ın, mevcut CHP yönetimiyle artık siyaset yapmasının mümkün olmadığını ifade ettiği öne sürüldü.
“Bağımsız Devam Etmeniz Daha Uygun Olurdu”
İddiaya göre Kemal Kılıçdaroğlu, Burcu Köksal’ın CHP’den ayrılma kararını anlayışla karşıladığını ancak AK Parti’ye geçiş yerine bağımsız bir şekilde yoluna devam etmesinin daha doğru olacağını dile getirdi.
Fatih Atik, canlı yayındaki değerlendirmesinde Kılıçdaroğlu’nun, “İstifanızı anlıyorum ancak bağımsız kalmanız daha uygun olurdu” ifadelerini kullandığını söyledi.
Özlem Çerçioğlu Örneği Gündeme Geldi
Kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu’nun benzer yaklaşımı daha önce Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için de sergilediği iddia edildi. Atik, Çerçioğlu’na da bağımsız siyaset önerildiğini ancak sonrasında AK Parti’ye katılım sürecinin yaşandığını öne sürdü.
Erdoğan Görüşmesi İddiası
Gazeteci Barış Yarkadaş da televizyon programında yaptığı açıklamada Burcu Köksal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini iddia etti.
Yarkadaş’ın aktardığına göre Köksal’ın yakın çevresine, “Cumhurbaşkanı ile yarım saatten fazla görüştüm ve kararımı verdim” dediği ileri sürüldü.
Özgür Özel’in Ulaşamadığı Öne Sürüldü
Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddiaların ardından Burcu Köksal’a ulaşmaya çalıştığı ancak geri dönüş alamadığı da siyasi kulislerde konuşulan iddialar arasında yer aldı.