Kestane Sezonu Açıldı Peki iyi kestane nasıl anlaşılır
Yaklaşık 30 yıldır kestanecilik yapan Ferhat Aşcı, bu yılın kestane sezonunu değerlendirerek iyi kestanenin nasıl anlaşılabileceği konusunda bilgiler verdi.
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte kestane sezonu açılması ile Yaklaşık 30 yıldır kestanecilik yapan Ferhat Aşcı, her yıl olduğu gibi bu sene de Samsun sokaklarında kestane tezgâhını açtı. Kış aylarının vazgeçilmezi olan kestane sezonunun başlamasıyla birlikte tezgâhına yeniden dönen Aşcı, yılların tecrübesiyle bu sezonun geçtiğimiz yıllara göre daha zorlu başladığını ifade etti. Fiyatların yüksek olmasının hem satıcıyı hem de alıcıyı zorladığını dile getiren Aşcı, “Kestane sezonu bu yıl yeni açıldı ama satışlarda beklediğimiz hareketlilik yok. Fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaş kestaneye temkinli yaklaşıyor. Şu anda işlerimiz biraz durgun, çünkü bu sene kestane az bulundu,” dedi.
Bakmadan Geçme