KESKİN; “HALK ZEHİR YİYOR”

KESKİN; “HALK ZEHİR YİYOR”
Samsun Fırın İşçileri Derneği Başkanı Hasan Keskin, ekmek fırınlarda ki hijyen konusuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Keskin, fırınların kalitesiz ortamda kalitesiz ürünler ürettiğini ifade ederek, 'Çarşamba halkı, zehir yiyor’ dedi

Samsun Fırın İşçileri Derneği Başkanı Hasan Keskin, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Fırınların hijyen konusunda sınıfta kaldığını ifade eden Keskin, Fırınlara yeni gelen makine sisteminin işsizliğe yol açtığını dile getirdi. Başkan Keskin, ekmek fırınlarının hijyen kurallarına dikkat etmediğini vurgulayarak Çarşamba Halkının zehir yediğini söyledi. Hijyenden ve nitelikli personel yetersizliğinden ve İşçi maaşlarından memnun olmayan Keskin , “Biz bunu haykırıyoruz. Hijyen olmadığı zaman olmaz. Fırın işyerlerinde hijyen sıfır, personel yetişmiyor. Maalesef fırıncılık sektörü tarihe gömülüyor.” şeklinde konuştu.

“Fırıncılık sektörü tarihe gömülüyor”

Çarşamba halkının zehir yediğine dikkat çeken Samsun Fırın İşçileri Derneği Başkanı Hasan Keskin, “Bir yıldır hijyen diyorum. Dünya genelinde işçinin olmadığı yerde hijyen olmaz. İlk olarak Fırıncılar Odası Başkanı Esat Akkaya’nın ilçeye getirttiği makine sistemiyle birlikte, ilçede makine sistemi yaygınlaştı. Fırınlardaki işçiler farklı mesleklere yönelmek zorunda kaldı. Burada da şöyle bir sorun doğdu. Robot sistemli makinenin temizliğini kim yapacak? Hamur yoğurma makinesi aynı, hamur kesme makinesi aynı. Bu makine temizlenmediği zaman katman bağlar; o bir mikroptur. Personel az olduğu zaman bir çırak bir usta ile sadece ekmek yetiştirirsin, o elemana temizliğini yaptıramazsın. Ekmeğin üretim sürecindeki hijyen ne durumda? İşçi kendi sorumluluğunu bilmesi lazım, ama bilmiyor; çünkü zanaatı bilmiyor, çünkü oradan yetişmemiş. 20 yıllık usta ile 1 yıllık elemanın maaşı aynı, bu sefer usta işten ayrılıyor. Biz bunu haykırıyoruz. Hijyen olmadığı zaman olmaz. Fırın işyerlerinde hijyen sıfır, personel yetişmiyor. Maalesef fırıncılık sektörü tarihe gömülüyor. En ünlü işyerlerimizde hijyen sıfır. Bu işyerlerimizin sahibi büyük adam ama küçük esnafı eziyor. Binanın dışına boncuk döşüyor ama içeride ne döndüğü belli değil. Önceki dönemlerde hijyen güzeldi. Ama şu an iyi değil. Çarşamba halkı zehir yiyor. Vatandaşımızın ne yediğini bilmesi lazım. Bizim insanımız bunu hak etmiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel