Kayıp madenci için 27 saattir iz aranıyor
Bartın'ın Amasra ilçesinde balık tutmak için teknesiyle denize açılan 43 yaşındaki İlker Mızrap'tan, eşine gönderdiği son mesajın ardından haber alınamadı.
Telefon sinyali de alınamadı
Mızrap'ın eşine saat 17.45 sıralarında balıkları tuttuğunu ve geleceğini belirten mesaj göndermesinin ardından telefonla kendisine ulaşılmaya çalışıldı. Ancak telefonundan daha sonra herhangi bir sinyal alınamadı.
Ekipler, Mızrap'ın denize çıkarken ve geri dönerken kullanmış olabileceği güzergâhlardaki güvenlik kameralarını da tek tek inceledi. Hem bölgedeki kamera kayıtlarında hem de Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Komutanlığı'nın helikopter pistine ait görüntülerde aramaya yardımcı olabilecek başka bir bulguya rastlanmadı.
Arama çalışmaları gece de sürüyor
Akşam saatlerine kadar geniş kapsamlı şekilde devam eden arama faaliyetleri, havanın kararmasının ardından ekiplerin teknik imkanları ve gece şartlarına uygun yöntemler doğrultusunda sürdürüldü.
Mızrap'ın denizde kaybolmasının üzerinden 27 saat geçmesine rağmen kendisine veya teknesine ait herhangi bir ize ulaşılamazken, ekiplerin arama çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.