• Haberler
  • Güncel
  • KaradenizBirlik bu sezon 35 bin ton ayçiçeği alımı hedefliyor

KaradenizBirlik bu sezon 35 bin ton ayçiçeği alımı hedefliyor

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK), 22 bin üretici ortağına sağladığı 122 milyon liralık desteğin ardından 2026 sezonu ayçiçeği alımlarına resmen başladı.

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK), üretici ortaklarından 2026 yılı ayçiçeği ürünü alım sürecini başlattı. Birlik, hasat öncesinde 22 bin üretici ortağına ayni ve nakdi olarak toplam 122 milyon liralık kredi desteği sağladı.


Üreticiyi piyasa koşullarında mağdur etmeyecek en iyi fiyat politikasını uygulayacaklarını belirten KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, iklim koşullarının geçen sezona göre çok daha verimli geçtiğini ve kuraklığın yaşanmaması dolayısıyla ayçiçeğinde yüksek rekolte beklediklerini ifade etti.


35 bin ton ürün hedefi


Alım sahasının genişliğine dikkat çeken Erarslan; Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Kırıkkale ve Kırşehir’in yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki toplam 12 kooperatif ve alım merkezinde faaliyetlerin sürdüğünü, bu sezon yaklaşık 35 bin ton ayçiçeği alımı yapmayı hedeflediklerini bildirdi.


Ham madde alımlarıyla birlikte yağ üretiminin hız kazanacağını vurgulayan Erarslan, birlik bünyesinde üretilen yüzde 100 saf ve helal sertifikalı ayçiçeği yağı ile tüketiciye kaliteli ürün sunulduğunu, aynı zamanda piyasa fiyat dengesini koruyarak fahiş artışların önüne geçtiklerini kaydetti.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!