Kan Bağışı sürüyor

Orta Karadeniz Kızılay Kan Merkezinin düzenlediği güvenli kan temini projesi kapsamında ilçemizden kan alımı yapan Kızılay aracı yine kan bağışı yapan vatandaşlardan kan almaya devam ediyor.

 Orta Karadeniz Kızılay Kan Merkezinin düzenlediği  güvenli kan temini projesi kapsamında  kan alımı yapan Kızılay aracında görevli Dr. Dursun Bektaş, "Yaptığımız iş Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Sinop Orta Karadeniz  Kızılay Kan Merkezine bağlı olup biz 18 - 65 yaş arasında herhangi bir sağlık problemi olmayan kişilerden 1 ünite kan bağışı alıyoruz. Aldığımız 1ünite kanda herhangi bir negatiflik çıkmazsa  ihtiyaç sahibi kişilerde kullanıyoruz" dedi.

 

Bölge olarak Orta Karadeniz Kızılay Kan merkezi  adı altında çalışıyoruz. Türkiye'de,  belirli  bölgelere ayrılmış durumda şu anda ve dediğim gibi 18 - 65 yaş arasında şu anda kişi geldiği zaman kan bağışı kabul formu dolduruyoruz ifadelerini kullanan Bektaş, "Kan alımında tahlilleri aracımızda yapıyoruz. Kan bağışında bulunmak üzere gelenlerin şifai hastalıklarını da dinliyor ve hastalıklarla ilgili sorgulamalarını yapıyoruz. Daha sonra kan bağışı yapacak kişilerin tansiyon, nabız, kan sayımı, hemoglobin gibi kan bağışı için gerekli fizik muayene bulgularına bakıyoruz."

Bektaş, "Eğer onlarda bir problem yoksa 1ünite 480 mililitre kan alıyoruz ve bunu merkeze gittiğimizde bunu  3 ürüne ayırıyoruz. Hücre içeriği olarak etrosit, tromosit ve plazma olarak  1 ünite kan bağışı ile 3 kişinin hayatta kalmasına yardımcı oluyorlar dedi ve açıklamasına devam etti.İlçelere illere Askeri ekipler, sivil ekipler mümkün olduğu kadar   9 ekiple Samsun, Amasya ve Sinop bölgelerinde çalışıyoruz. Günlük hedefimiz   50 ünite kan bağışı şu an itibariyle  13 kişiden kan bağışı aldık ama gün bitimine kadar bu sayı   30 bulur yaklaşık olarak  hedefimiz  2013 yılındaki gibi  78 bin ünite kan bağışına ulaşmak dedi ve sözlerine son verdi" şeklinde açıklamalarda bulundu.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme