Kafa karıştıran kavşakta tabela sayısı azaltıldı
Ordu'nun Fatsa ilçesinde sürücülerin uzun süredir şikâyet ettiği tabela yoğunluğu nedeniyle kafa karışıklığına yol açan kavşakta düzenleme yapıldı. Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla kavşaktaki tabela sayısı 29'dan 19'a düşürülürken, yol çizgileri de yenilendi.
Fatsa ilçesi Düğünlük Mahallesi sınırlarında, Fatsa-Korgan-Kumru yolu üzerinde bulunan ve Korgan ilçesine ulaşımı sağlayan kavşakta yer alan çok sayıdaki yön ve bilgilendirme tabelası, özellikle bölgeyi ilk kez kullanan sürücüler için yön bulmayı zorlaştırıyordu.
Sürücülerden gelen talepler üzerine harekete geçen Karayolları ekipleri, kavşakta yönlendirme sistemini daha sade hale getirmek amacıyla çalışma gerçekleştirdi.
Tabela sayısı 29'dan 19'a indirildi
Yapılan düzenleme kapsamında 6 tabela tamamen kaldırılırken, 4 tabela ise sürücülerin daha rahat görebileceği noktalara taşındı. Böylece kavşaktaki tabela sayısı 29'dan 19'a düşürüldü. Çalışmalar kapsamında ayrıca yol çizgileri de yenilenerek kavşağın daha güvenli hale getirilmesi amaçlandı.
Yeni düzenlemeyle birlikte sürücülerin yönlerini daha kolay bulması ve kavşaktan daha güvenli şekilde geçiş yapması hedefleniyor.
"Eskisi kadar karmaşık değil"
Kavşağı sık sık kullandığını belirten Ümit Henteş, yapılan çalışmanın olumlu olduğunu ancak daha fazla sadeleştirmeye ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
Henteş, "Önceden özellikle yolu bilmeyenler için tabelalar çok karmaşıktı. Şimdi sayıları azaltılmış, bunu fark ettik. Eskisi kadar yoğun değil. Yine de ilk kez gelenler için biraz daha sadeleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.
"Yabancılar zorlanıyordu"
Sürücülerden Cevat Şahin ise kavşağı sürekli kullananların sorun yaşamadığını ancak bölgeyi bilmeyenlerin yön bulmakta güçlük çektiğini belirterek, "İlk kez gelenler 'Acaba ters yola mı giriyorum?' diye tereddüt ediyordu. Tabelaların azaltılmasıyla birlikte kavşak daha anlaşılır hale geldi" ifadelerini kullandı.
"Böylesini görmedim"
Kadir Hasan da farklı ülkelerde araç kullandığını belirterek, kavşağın eski halinin dikkat çekici derecede karmaşık olduğunu söyledi.
"Tabela yoğunluğu insanların kafasını karıştırıyor, bu durum kazalara da zemin hazırlıyordu" diyen Hasan, "Şimdi tabelalar azaltılınca kavşak daha rahat kullanılabiliyor. Ne kadar az ve anlaşılır tabela olursa sürücüler için o kadar iyi olur" diye konuştu.


