Kadın sağlığı eğitim projesi
'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında bilgilendirme toplantılarına devam eden Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Alaçam ilçesi Karayolları Kolin Fatih İlköğretim Okulu'nda kadınlara meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında bilgi vererek erken
"Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında bilgilendirme toplantılarına devam eden Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Alaçam ilçesi Karayolları Kolin Fatih İlköğretim Okulu'nda kadınlara meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında bilgi vererek erken teşhisin önemini anlattı.
Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Koordinatörü Hülya Aksoy, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, "Kadınlarımızı tehdit eden kanser türlerinin en başında meme kanseri gelmektedir. Bu konuda projemiz kapsamında Sağlık Müdürlüğü'nden görevli arkadaşlarımız sizlere biraz sonra gerekli bilgileri anlatacaklar. Ben sizlere özellikle şunu söylemek istiyorum: Kadın, bizim ülkemizde ailenin temel direğidir. Ben öyle biliyor ve öyle görüyorum. Çünkü kadınlar her türlü sorumluluğu üstlenir, evini, eşini, çocuğunu ve her şeyi çekip çevirir. Ama bunları yapabilmesi için de kadınlarımızın sağlıklı olması lazım, öyle değil mi? Sağlıklı olmanız için de bu gün burada sizlere aktarılan konuları lütfen kendinize uygulayın, kendinizi ihmal etmeyin ve meme muayenenizi her ay rutin olarak burada anlatıldığı şekilde yapın. Burada gördüklerinizi, öğrendiklerinizi çevrenizdeki bilmeyen kadınlara da aktarın" dedi.
.jpg)
Proje koordinatörü Aksoy'un konuşmasının ardından kanser ve nedenleri hakkında görevli hemşireler Sare Acar ve İlknur Yıldız tarafından katılımcılara bilgi aktarıldı. 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında Alaçam ilçesi Karayolları Kolin Fatih İlköğretim Okulu'nda yapılan toplantıya; Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Yakakent Kaymakamı Ali Arıkan, Alaçam Emniyet Müdür Vekili Selçuk Tomakin, Alaçam Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Alaçam Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Radi Şen ve çok sayıda kadın katıldı.