• Haberler
  • Dünya
  • İsrail'in Lübnan Saldırılarında can kaybı artıyor

İsrail'in Lübnan Saldırılarında can kaybı artıyor

İsrail ordusu, Lübnan ile yürürlükteki ateşkese rağmen bu sabah düzenlediği saldırılarda 10 kişiyi hayattan kopardı.

Lübnan ile varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusu, bu sabah itibarıyla Lübnan’ın güney ve sınır bölgelerine yönelik şiddetli bir hava ve kara bombardımanı başlattı. Saldırılar neticesinde bölgeden acı haberler gelmeye devam ederken, sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı bildirildi.

Sabah Saatlerinde Yoğun Bombardıman: 10 Ölü

Günün ilk ışıklarıyla birlikte Nebatiye, Tyre ve Bint Jbeil bölgeleri başta olmak üzere pek çok sınır köyü İsrail topçularının ve hava kuvvetlerinin hedefi oldu. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, bu sabahki saldırılarda en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu. Saldırıların şiddeti, bölgedeki insani krizi derinleştiriyor.

Toplam Bilanço Ağırlaşıyor: 2 Bin 659 Can Kaybı

İsrail’in 2 Mart tarihinden bu yana Lübnan geneline yaydığı operasyonların toplam bilançosu da güncellendi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre:

Hayatını Kaybedenler: 2 bin 659

Yaralı Sayısı: 8 bin 183

Sürekli güncellenen bu rakamlar, çatışmaların boyutunu ve sağlık sisteminin üzerindeki ağır yükü bir kez daha gözler önüne seriyor.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!