İş hanının ortasındaki ağaçlar dikkat çekiyor

Konya'da yaklaşık 60 yıllık iş hanının ortasında yetişen yeni dünya ve incir ağaçları, meyve verdikleri dönemlerde vatandaşların ilgisini çekiyor.

Konya’nın tarihi Bedesten Çarşısı’ndaki Modern Vakıflar Çarşısı, iş yerlerinin arasında yetişen ağaçlarla dikkat çekiyor. Yaklaşık 60 yıllık iş hanının ortasında yaklaşık 30 yıl önce dikilen yeni dünya ve incir ağaçları, esnafın düzenli bakımıyla varlığını sürdürüyor.

İş hanının ortasındaki ağaçlar dikkat çekiyor

İş hanının ortasında yetişiyor

Modern Vakıflar Çarşısı’nda yaklaşık 30 yıldır esnaflık yapan Mithat Büyükdağ, yeni dünya ağacının yıllardır iş hanının içerisinde bulunduğunu belirtti.

Büyükdağ, “Bu ağaç 30 seneden beri var. Daha önce burada bir esnaf arkadaş, abimiz varmış. O Antalya’dan getirmiş, buraya dikmiş bu ağacı. Burada da 3-4 seneden beri meyve veriyor. Bu yeni dünya ağacı. Burada botanik bahçesi varmış diye bazıları fotoğraflarını çekiyor bu ağacın. Tabii vatandaşların ilgisini de çekiyor. Bir yeşillik, bir doğa olunca bu şekilde güzelliği var yani. Hele biraz açtığı zaman daha güzel yeşilliği var. Şimdi tabii sonbahar olduğu için yaprakları biraz soldu. Meyveleri varken daha güzel oluyor. Güzel bir ağaç yani. Buranın tarihi bir çarşı olduğunu ve burada güzel bir botanik olduğunu bazı kişiler geliyor, fotoğrafını çekiyor. Güzel bir şey. Ağaç 3-4 seneden beri meyve veriyor. Bu sene fazla verdi. Çok güzel bir meyvesi var. Hem de organik, hem tek çekirdekli. Haziran’ın 15’inde meyveleri çok güzel oluyor, herkes de tatmaya çalışıyor” dedi.

İş hanının ortasındaki ağaçlar dikkat çekiyor

Meyve verdiğinde ilgi artıyor

İş merkezinin yöneticisi Adıgüzel Çalık ise ağacın özellikle meyve verdiği dönemlerde vatandaşların dikkatini çektiğini söyledi.

Çalık, “Özellikle meyvesi olduğu zamanlarda çok dikkat çekiyor. Özellikle soruyorlar, ‘Bu ne ağacı?’ diye. Biz de kendilerine yeni dünya ağacı olduğunu söylüyoruz. Bu yıl çok güzel meyvesi vardı. İnce kabuk, yalnız toplaması zor. Biliyorsunuz, bu ağaç çok gevrek bir ağaç, üzerine çıkamıyoruz. Yere düştüğü zaman da anında eziliyor. Ama meyvesi çok güzel. Belki Alanya’da bu kadar lezzetli meyve yoktur. Yaklaşık 30 yıl önce dikilmiş, söylentilere göre. Bu yıl çok güzel meyvesi oldu” diye konuştu.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!